Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΝΠ ΧΑΝΙΩΝ ΣΣΕΤΕ ΤΗΣ 13/10/2017


    Εμείς   οι Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας που συγκεντρωθήκαμε και διαδηλώσαμε  σήμερα 13 Οκτωβρίου 2017 μπροστά στο Κατάστημα Χανίων  ,αφού ακούσαμε την ομιλία του εκπροσώπου μας Γραμματέα του ΝΠ Χανίων ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  προς τα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας και προς όλες τις κατευθύνσεις –αρμόδιους φορείς, πολιτικούς παράγοντες κλπ- τα εξής:
 
         1.-   O  Λογαριασμός Επικούρησης του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ) εδώ και 70 χρόνια αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του οικοδομήματος της κοινωνικής       προστασίας των εργαζομένων, όχι μόνο ως σημαντική παράμετρος της οικονομικής στήριξης του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της ΕΤΕ (ΤΥΠΕΤ) .     Με την οικονομική συμβολή και αυτού του Λογαριασμού στηρίζεται η πρότυπη και πρωτοποριακή ασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας που μέσω του ΤΥΠΕΤ παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε όλους τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους συναδέλφους μας καθώς και στις οικογένειές  τους που χρειάζονται περίθαλψη και φροντίδα στις δύσκολες ώρες.
 
2.-Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι ένας λογαριασμός παροχών με θεσμική αξία και περιεχόμενο, στον οποίο επένδυσαν από κοινού Εργαζόμενοι  και Τράπεζα με αμοιβαίο όφελος.
 
3.-Η καταβολή της υφιστάμενης επικουρικής παροχής αποτελεί ζήτημα στοιχειώδους οικονομικής επιβίωσης για περισσότερες από 16.000 οικογένειες συνταξιούχων.
 
4.-Στις 22.11.1995 το Διοικητικό Συμβούλιο τα Τράπεζας με Πρόεδρο τον τότε Διοικητή Γιώργο Μίρκο αποφάσισε και τροποποίησε το άρθρο 9 του Κανονισμού (ώστε να μην αυξομειώνονται οι παροχές ανάλογα με τα διαθέσιμα ), και η Τράπεζα εγγυάται πλέον την παροχή ολόκληρου του ποσού, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης του ΛΕΠΕΤΕ .Στις ενέργειες  αυτές προέβη το ΔΣ της ΕΤΕ «.. ούτως ώστε ενόψει όλων των σχετικών δεδομένων να μην διατρέξει κανέναν κίνδυνο ο λογαριασμός αυτός και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους».Μετατράπηκε δλαδή ο ΛΕΠΕΤΕ σε εγγυημένων παροχών.
 
5.-Το γεγονός ότι η σημερινή και οι προηγούμενες Διοικήσεις της ΕΤΕ  κατέβαλαν τα χρήματα στο Λογαριασμό  Επικούρησης ,δεν οφείλεται στην καλή διάθεσή τους ,αλλά στην υποχρέωση που αναγνώρισαν έναντι του λογαριασμού.
 
6.-Οι 27000 Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι της ΕΤΕ επιλέγουμε να βγούμε μαζί με τις οικογένειές μας στο δρόμο του αγώνα προκειμένου να μη βρεθούμε στο δρόμο της φτώχειας και της κοινωνικής απαξίωσης .Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο για να αποτρέψουμε τη διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ, την κατάρευση του ΤΥΠΕΤ και το γκρέμισμα της ίδιας μας της ζωής.
 
7.-ΖΗΤΑΜΕ  την επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς στο Ταμείο Αυτασφαλείας και την άρση του «κουρέματος»  ,που επεβλήθη στα πλαίσια ενός ‘’ ρεαλισμού’’  που υπηρετεί τα εργοδοτικά μόνο συμφέροντα της ΕΤΕ.
 
8.-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  τα κάθε λογής προγράμματα  εθελούσιων εξόδων. Να μπούν στον Κανονισμό και  στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία ΟΛΟΙ οι «ενοικιαζόμενοι» , χαμηλόμισθοι , ειδικοί συνεργάτες ,οι συνάδελφοι από το ΙΚΥ.
 
9.-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ όλοι οι αντί-ασφαλιστικοί Νόμοι και να επανέλθουν οι συντάξεις  μας στα προ του 2010 επίπεδα ,εφόσον  έχουμε πληρώσει όλες τις αντίστοιχες εισφορές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία  και σήμερα ,με όλες τις μειώσεις που έχουμε υποστεί, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας ( δάνεια, άνεργα παιδιά, αυξημένο κόστος υγείας ,διατροφής ,παιδείας κλπ.
 
10.-Να πληρώσουν η ΕΤΕ και οι ‘’χρυσοκάνθαροι’’ της ΕΤΕ με τις παχυλές αμοιβές  ,τις απώλειες από την εκμηδένιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των Συλλόγων ,που ‘’ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ’’  εκατομμύρια ευρώ ,μέσω των ΑΜΚ της ΕΤΕ φτάνοντας την τιμή της στο ‘’αστρονομικό ‘’  ποσό η μετοχή της ΕΤΕ 0,287 ευρώ.
 
11.-Θα υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμά μας για ανθρώπινη ζωή με εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΤΥΠΕΤ. Καλούμε και τους εργαζόμενους της ΕΤΕ να διεκδικήσουν την ένταξή τους στο ΤΥΠΕΤ  και την Επικούρηση, για την διαχρονική τους δυνατότητα για αξιοπρεπείς παροχές ,που συνάδουν με τις εξελίξεις του 21ουαιώνα ,επιστημονικά ,βιολογικά και πολιτιστικά –κοινωνικά.
 
Το παρόν ψήφισμα να δοθεί στον Διευθυντή του Καταστήματος  Χανίων και να σταλεί στους Συλλόγους Εργαζομένων και Συνταξιούχων της       ΕΤΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: