Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Νέα ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για το ΛΕΠΕΤΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΕ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Έφτασε η στιγμή για την προγραμματισμένη καταβολή των επικουρικών συντάξεων, και ενώ ο Δ/νων Σύμβουλος διαμήνυσε ότι δεν υπογράφει την καταβολή του ελλείμματος και άρα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις, οφείλουμε να πούμε τα εξής:
-          Καμία οργάνωση δεν υπάρχει από πλευράς πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ για έκτακτη κινητοποίηση πανελλαδικά, από εν ενεργεία και συνταξιούχους, σε περίπτωση που την Παρασκευή δεν καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις.
-          Καμία συνεδρίαση έκτακτη του ΔΣ, καμία επίσημη ενημέρωση στους συναδέλφους, ώστε συλλογικά να αποφασιστεί τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση και καμία πρόταση για πανελλαδική απεργία.
-          Το μόνο που απασχολεί τον ΣΥΕΤΕ και τις πλειοψηφούσες παρατάξεις είναι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ρίχνοντας το βάρος μόνο σε νομικές ενέργειες, όπως αποφάσισαν οι 4 παρατάξεις στο προηγούμενο ΔΣ του Σεπτεμβρίου.
-          Ακόμα κι αν μπουν τα λεφτά, μόνο για τον Νοέμβριο, πρέπει να οργανώσουμε κλιμάκωση του αγώνα, όπως έδειξαν οι διαθέσεις των απεργών και συνταξιούχων, κι όχι τη μεταφορά του στα δικαστήρια με παράλυση των πάντων περιμένοντας τις δικαστικές αποφάσεις.

Προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς τους Διοικούντες την Εθνική, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:
·         Δεν δεχόμαστε αναλογιστικές μελέτες που σκοπό έχουν να αποδείξουν ότι πρέπει να κοπούν μισθοί και συντάξεις και πάντα κόβουν από τους εργαζόμενους, στο όνομα της βιωσιμότητας, που ποτέ δεν επιτυγχάνεται και ζητάνε κι άλλα.
·         Δεν δεχόμαστε επαγγελματικά ταμεία, που νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ από το 2002, που καμία εγγύηση δεν παρέχουν για ασφάλεια, αλλά λειτουργούν κεφαλαιοποιητικά, ιδιωτικά, με διπλές εισφορές κλπ.
·         Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα ελλείμματα που αυτοί δημιούργησαν, με τζογάρισμα των αποθεματικών, εθελουσίες, μειώσεις μισθών, μείωση της εργοδοτικής εισφοράς, παροχές σε είδος, bonus και όσα στέρησαν εισφορές από το ΛΕΠΕΤΕ, το ΤΥΠΕΤ, το Αυτασφάλειας.
·         Ας φέρουν πίσω τα κλεμμένα από το ΛΕΠΕΤΕ όλα αυτά τα χρόνια και τότε συζητάμε.
·         Δεν θα πληρώσουμε εμείς, ούτε πλέον ο λαός, τα δανεικά κι αγύριστα προς επιχειρηματίες, καναλάρχες, εργολάβους και μεγαλοκαρχαρίες στρατηγικούς κακοπληρωτές που φάγανε δισεκατομμύρια ευρώ.
·         Να πληρώσει το κράτος κι η εργοδοσία για την κοινωνική ασφάλιση, είναι κομμάτι του μισθού μας για να έχουμε ασφάλιση, θέλουμε πίσω τον κλεμμένο μας πλούτο.
·         Τα μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ που έχουν πλημμυρίσει την τράπεζα, με παχυλούς μισθούς εδώ και χρόνια, προκαλούν με την παρουσία τους, ώρα είναι να φεύγουν, καθότι γι αυτούς λεφτά υπάρχουν, τα τρώνε μεταξύ τους σε μισθούς, αυτοκίνητα, έργα, μπόνους, μίζες σε εταιρείες κλπ. Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα μοιραστούμε τις ζημιές τους!
 
Ως Πρόταση Προοπτικής, καταθέσαμε και ψηφίσαμε ολοκληρωμένη αγωνιστική πρόταση στις 23/9 και επιμένουμε και σήμερα ότι είναι ο μόνος δρόμος να έχουμε πραγματικά νίκη και να κάνει πίσω η Διοίκηση.  Αντί να κάνουν απεργία πχ στις 29/9, ημέρα που «τσούζει» η απεργία, ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ αποφάσισαν μόνοι τους στο Προεδρείο και προχώρησαν σε μεμονωμένες απεργίες ανά νομό, λες και δεν αφορά όλους το ζήτημα! Δεν είναι δυνατόν, ενώ ξέρουμε ότι μπορεί να μην κατατεθούν οι επικουρικές συντάξεις, ενώ οι εργαζόμενοι με τα μεγάλα ποσοστά απεργίας και οι συνταξιούχοι με τη μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις έδειξαν ότι έχουν διάθεση να αγωνιστούν για να μη χαρίσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ να μην οργανώνει από τώρα τον αγώνα, και τι έκτακτες κινητοποιήσεις πρέπει να γίνουν αυτήν τη μέρα. Μήπως έχουν σκοπό να πουλήσουν τον αγώνα, όπως έκαναν πάντα;
Ντροπή για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ, που αντί να ζητήσει συγγνώμη, υποστηρίζει δημόσια ότι για το Ταμείο Αυτασφάλειας φταίνε οι 4 συνταξιούχοι που προσέφυγαν στο ΣΤΕ για την ακύρωση της απόφασης του 2013 για το κούρεμα 40% και δεν φταίει η Τράπεζα και οι 3 παρατάξεις που το ψήφισαν! Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς τους συνδικαλιστές, ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων!
Συνάδελφοι, πώς να σχολιάσουμε ότι αυτές τις μέρες ακούγεται ότι ανακαλύφτηκε στα συρτάρια (!!!) του ΛΕΠΕΤΕ ένας ξεχασμένος λογαριασμός με 9 εκατομμύρια ευρώ, κι έτσι από εκεί μπορεί να καταβληθούν οι συντάξεις; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;;;
Η κίνησή μας επομένως, αντί να συμμετέχει σε νομικές ενέργειες, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα, κι αφού δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις παρατάξεις αυτές που εκτός των άλλων άλλα ψήφισαν την προηγούμενη φορά κι άλλα έκαναν (πχ συζητούσαν 4 ώρες κι ενώ ψήφισαν παραίτηση από το δικόγραφο, τελικά πήραν αναβολή!), θα πάρει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα και προτείνει τα εξής, έστω και τώρα:
-          Αν δεν κατατεθούν τα χρήματα, όλοι έξω τη Δευτέρα πρωί, κάτω τα μολύβια και τα στυλό σε κάθε κατάστημα, κατάληψη σε Γέρακα και όλα τα κτίρια και όλα τα καταστήματα και να συμμετέχουν σε όλα εν ενεργεία και συνταξιούχοι. Έκτακτη συγκέντρωση στο Κεντρικό κατάστημα και στα μεγαλύτερα καταστήματα κάθε πόλης. Έκτακτες συνελεύσεις τη Δευτέρα σε κάθε πόλη, με εν ενεργεία και συνταξιούχους.
-          Απεργία 48ωρη προειδοποιητική Τρίτη – Τετάρτη, 31/10-1/11 και συνελεύσεις σε κάθε νομό για συνέχιση του αγώνα με νέα απεργία Πέμπτη - Παρασκευή.
-          Άνοιγμα του απεργιακού ταμείου, στήριξη των απεργών με κάθε μέσο.
-          Απεύθυνση στην ΟΤΟΕ για κλαδική απεργία, καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο το δικό μας επικουρικό αλλά σε όλες τις τράπεζες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ο νόμος 3371/2005 αφορούσε όλες τις τράπεζες.
-          Συντονισμό με άλλους κλάδους που είναι σε αγώνα, όπως με τους δημοσιογράφους για τον ΕΔΟΕΑΠ και κοινές απεργίες – δράσεις.
-          Αιτήματα που να ενώνουν όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική, κι όχι μόνο τους συνταξιούχους ή τους ασφαλισμένους στο ΛΕΠΕΤΕ, αφού πράγματι το ασφαλιστικό αφορά όλους, υπάρχει ως πρόβλημα σε πολλούς κλάδους και δεν είναι στενό συντεχνιακό θέμα. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και πρώτιστα του Ν. 3371, που αφορά τους μετά το 2005 σε όλες τις τράπεζες. Αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις, όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όλοι στον κανονισμό εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία.

27-10-2017

 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: