Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση εργατικών συσπειρώσεων ιδ. τομέα , 10/11

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 13/10 μια πρωτη συνάντηση εργατικών σχηματων του ΙΔ.Τομέα,μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Εταιρειών Προμηθευτών Υγείας (Π.Ε.Ε.Π.Υ)

Στην συνάντηση αυτη συμμετείχαν εκπρόσωποι των πιο κατω σχημάτων

1.Πρόταση Προοπτικής Εθνικής Τράπεζας.
2 Πρωτοβουλία συνεδέλφων Βιβλίου-Χάρτου & Ψηφιακών Μέσων
3.ΛΑΝΤΖΑ
4.Ριζοσπαστική Παρέμβαση Μισθ.Λογιστών
5.Αριστερη Πρωτοβουλία Τεχνικών
6.ΑTTACK στην επισφαλεια και την ανεργία .

Σαν βάση για την συζήτηση υπήρχε το πιο κάτω αρχικό σημείωμα .

Απ όλους διατυπώθηκε, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργ.κίνημα, οι συνεχείς αμυντικοί και μόνο αγώνες του, οι τάσεις απογοήτευσης, αδράνειας, ανάθεσης ,οι αδυναμίες λειτουργίας τών εργατικών σχημάτων κλπ.

Ταυτόχρονα όμως διατυπώθηκε με πίστη για την συνέχεια και  αισιοδοξία ,η αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης των σχημάτων,ανασυγκρότησης και διευρυνσής τους σε κατέυθυνση προσπάθειας ενίσχυσης της εργατικής και αναντρεπτικής τους φυσιογνωμίας .Επίσης σε μια διαρκή αλληλεπίδραση τους σε μια λογική ταξικής αλληλεγγύης , επικοινωνίας .και αντιμετώπισης ενός νέου κανιβαλισμού στην εργασία.
Στα πλαίσια αυτα αναφέρθηκε η ανάγκη τα σχήματα να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της  συγκέντρωσης δυνάμεων ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, στην διαπραγμάτευση της τρίτης αξιολόγησης και στα μέτρα που προβλέπονται. Επίσης να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός σχεδίου ανάπτυξης αγώνων για τήν ανατροπή του μαύρου μετωπου κυβέρνησης-ΕΕ-΄κεφαλαίου ,μακριά απο τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Αφού κατατέθηκαν σκέψεις για τα κυρίαρχα ζητηματα σήμερα ,μορφές δράσης σε τοπους δουλειάς κλπ αποφασίστηκαν κατ αρχήν

-Να προταχθεί σαν κεντρικό ζητημα το επομενο διαστημα το θέμα της επισφάλειας ,τών ελαστικών μορφών απασχόλησης ,τών εργασιακών σ΄χεσεων και των ΣΣΕ. Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη παρέμβασης ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
-Να διαμορφωθεί μια πιο συνολική και συλλογική εικόνα για το πιο πανω θέμα με στην συμμετοχή όλων των  εργατικών σχημάτων .
-Να βγαίνουν θεματικές ανακοινώσεις για συγκεκριμένα ζητηματα εργασιακα και εργατικού κινήματος.
-Να αναφερονται κατω απο τα κείμενα τα ονοματα όλων των σχηματων που καθε φορα συμφωνουν με το    κείμενο.
-Να καλεστούν καί άλλα σχηματα του Ιδ.Τομέα σέ μία επόμενη πιο πλατιά   συνάντηση «εργασίας» η οποία καθορίστηκε

                     για την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 18,30  στο Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: