Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Πρόσκληση Συνάντησης από Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων-Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ - ΔΡΟΥΜΕ



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,



Σας καλούμε την Τετάρτη 10/1/2018, στις 4 μ.μ.- 8 μ.μ. σε συζήτηση στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ, Δραγατσανίου 8, στη μεγάλη αίθουσα στον 6ο όροφο.




Σκοπός της συνάντησης είναι :

Α. να ενημερωθούμε για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο, αφού οι μέρες περνούν και παρά τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, δεν φαίνονται σημάδια υπαναχώρησης από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στην απόφασή της να καταργήσει το ΛΕΠΕΤΕ

· Τι σκέφτονται και τι προγραμματίζουν οι ηγεσίες των ΣΥΕΤΕ, ΣΣΕΤΕ, ΟΤΟΕ, ΟΣΤΟΕ ;


· Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα με τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις επικουρικές συντάξεις των τραπεζοϋπάλληλων από την Εμπορική, την Ιονική, την Αγροτική και τις άλλες τράπεζες ;


· Ποιες νομικές ενέργειες έχουν γίνει, από ποιους, προς ποια κατεύθυνση, τι άλλο μπορεί να γίνει ;


Β. να συζητήσουμε:


· πως θα αντιμετωπίσουμε τη Διοίκηση Φραγκιαδάκη που φάνηκε ότι αντλεί την αδιαλλαξία της από τη στάση της κυβέρνησης και τις πλάτες των εντολέων της Ε.Ε. , της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.


· αν μπορούμε να αρκεστούμε στις ενέργειες των Δ.Σ. των συλλόγων και των ομοσπονδιών μας


· με ποιες μορφές και δράσεις μπορούμε να έχουμε περισσότερα αποτελέσματα στους αγώνες



· πως θα αντιμετωπίσουμε τις προτροπές για «διάλογο» και «ρεαλισμό»


· τι μπορεί να κρύβουν διάφορες ιδέες για δημοψήφισμα, αίτηση για επιστροφή εισφορών κ.α.


Γ. Να αποφασίσουμε για πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσουμε την επικουρική μας σύνταξη και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.


Σε αυτή τη συζήτηση έχουμε καλέσει να μας ενημερώσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας που αντιμετώπισαν παρόμοια επίθεση στην επικουρική τους σύνταξη, μέλη από τις μειοψηφίες των Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ και του ΣΣΕΤΕ, συνάδελφοι προερχόμενοι από την πρώην Αγροτική και πρώην Ιονική Τράπεζα.

Αλλά κυρίως θέλουμε να πάρουν το λόγο οι συνάδελφοι της Εθνικής, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται στις συγκεντρώσεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Να τοποθετηθούν ισότιμα με σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις για το πώς θα κλιμακώσουμε τις δράσεις μας και πως θα καταφέρουμε να έχουμε αποτέλεσμα, ώστε να μην γίνει ούτε βήμα πίσω στις παροχές και το ύψος των συντάξεων μας.

Ο χρόνος δεν μπορεί να κυλά σε βάρος μας και να περιμένουμε μόνο τις δικαστικές αποφάσεις και το αν θα μας καλέσει ο ΣΣΕΤΕ σε κάποια συγκέντρωση. Είναι φανερό ότι για να υπερασπίσουμε το ΛΕΠΕΤΕ χρειάζεται να ενεργοποιηθούμε περισσότερο και πιο μαζικά. Η μοιρολατρεία, η απάθεια και η ανάθεση δεν φέρνουν ποτέ θετικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας για να είναι νικηφόρος χρειάζεται να έχει τη συμμετοχή όλων.

Σας περιμένουμε !!!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


aeaesete.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: