Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία 22/3/2018 στην Αθήνα

Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 22 Μαρτίου έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλ. Κοτζιά, με παρουσία πάνω από 2000 συνταξιούχων και εργαζομένων . 

Μετά τις ομιλίες των Συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων, κι αφού έγινε η καθιερωμένη συνάντηση επιτροπής με τον Φραγκιαδάκη χωρίς ευτυχώς να αποχωρήσει ο κόσμος, οι εκατοντάδες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δια στόματος του υφυπουργού κ. Πετρόπουλου υιοθέτησε τα επιχειρήματα της Τράπεζας για πολύ ηψηλές επικουρικές συντάξεις κλπ, ψευδόμενος για τα αληθινά στοιχεία.

Στην πορεία, έγινε στάση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, με συνθήματα «Υπουργέ θυμίσου, την υπογραφή σου», απευθυνόμενοι στον κ. Πετρόπουλο που ως πρώην νομικός σύμβουλος του ΣΥΕΤΕ είχε γνωματεύσει ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι εγγυημένων παροχών. Στη συνέχεια, πορευτήκαμε προς το Μέγαρο Μαξίμου, με στάση με συνθήματα έξω από τη βουλή. Έξω από το Μαξίμου κλούβες είχαν αποκλείσει την Ηρώδου Αττικού και επέτρεψαν μια μικρή επιτροπή να παραδώσει ψήφισμα στο γραφείο του κ. Τζανακόπουλου.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία πανό και μπλοκ του ΣΥΕΤΕ, ενώ από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ έλαμψαν δια της απουσίας τους οι περισσότεροι συνδικαλιστές.

Μαχητική και δυναμική ήταν η παρουσία της Πρότασης Προοπτικής – Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας,  στη συγκέντρωση και την πορεία, με πανό, ντουντούκα, συνθήματα, μοίρασμα ανακοίνωσης, από κοινού μαζί με το πανό της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων – Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, και με πικέτες. 

Τα συνθήματα που φώναζαν τα 2 μπλοκ ήταν μεταξύ άλλων: 
- Τα golden boys της ΕΤΕ κλέβουν τα λεφτά του ΛΕΠΕΤΕ»,
- 5 μήνες απληρωσιά – αυτό κι αν είναι σκάνδαλο αυτό είναι κλεψιά
- Κυβέρνηση ΕΕ και τραπεζίτες κλέβουν τις εισφορές μας οι αλήτες
- Όλοι οι νέοι στο ΛΕΠΕΤΕ – να βάλει το χέρι στην τσέπη η ΕΤΕ»
- Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»
- Και σήμερα και αύριο θα είμαστε εδώ μέχρι να πληρώσουν το επικουρικό»
 - Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε»

Δείτε βίντεο στη σελίδα μας στο φέισμπουκ:
https://www.facebook.com/protasiprooptikis/

























Δεν υπάρχουν σχόλια: