Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σχόλιο για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής στη ΓΣ

Αποτελέσματα εκλογών στη ΓΣ 31/3/18 για εφορευτική επιτροπή εκλογών ΣΥΕΤΕ 2018

Ψηφισαν 650
Λευκα-Ακυρα 42, Εγκυρα 608

ΔΗΣΥΕ 312 - 51,3%
ΔΑΚΕ 126 - 20,7%
ΔΑΣ 76 - 12,5%
Πρόταση Προοπτικής 50 - 8,2%
Ενιαια 44 - 7,2%

Εδρες:
Τακτικοι:
ΔΗΣΥΕ 3
ΔΑΚΕ 1
ΔΑΣ 1
Αναπληρωματικοι:
ΔΗΣΥΕ 1
ΔΑΚΕ      1                                                                                         

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Λιγότεροι από κάθε άλλη φορά ήταν οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στη φετινή Γ. Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ, όπως αποδεικνύεται από τις παρουσίες και την ψηφοφορία.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο  τους και μας έδωσαν ένα μεγάλο ποσοστό για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε την αντιδημοκρατική απόφαση των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ , να εκλέξουν αναπληρωματικά μέλη από τις 2 παρατάξεις τους, και όχι από την Πρόταση Προοπτικής και την Ενιαία που είχαν μεγαλύτερο υπόλοιπο, εφαρμόζοντας όπως μας είπαν “το γράμμα του νόμου”.

Οι δύο παρατάξεις να απαντήσουν δημόσια στους συναδέλφους τα εξής:
-       Όλα τα προηγούμενα χρόνια, που τα αναπληρωματικά μέλη εκλέγονταν από τα υπόλοιπα των συνδυασμών και όχι από τις παρατάξεις που εξέλεγαν τακτικό μέλος, τότε παρανομούσαν; Ή το θυμήθηκαν τώρα, για να μην εκλέξουν αναπληρωματικό μέλος η Πρόταση Προοπτικής και η Ενιαία;
-       Όταν μας πρότειναν παραμονές της Γ. Συνέλευσης, να “συμφωνήσουμε” οι παρατάξεις μεταξύ μας, με κατανομή τακτικών: 3 δησυε, 1 δακε, 1 δας, και αναπληρωματικοί: 1 ενιαία, 1 πρόταση προοπτικής, και να μην γίνουν εκλογές, τότε δεν τους ενδιέφερε το “γράμμα του νόμου”;

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού, και πολλά άλλα που είδαμε και φέτος στη Γ. Συνέλευση (πχ άρνηση να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός), μπορούν να σταματήσουν μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων!
Η απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συνάδελφοι για να ψηφίσουν, είναι έργο των παρατάξεων που το διοργάνωσαν, λες και το έκαναν επίτηδες για να πουν όλοι στο τέλος ότι “καλύτερα να μην ψηφίζει ο κόσμος”..
Είναι φανερό ότι τους ενοχλεί η άνοδος της Πρότασης Προοπτικής και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δυσκολέψουν την προεκλογική μας δράση.

Πρόταση Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: