Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πού είναι οι μετατάξεις, οέο;




Εδώ οι μετατάξεις, εκεί οι μετατάξεις, πουθενά οι μετατάξεις! Περίσσεψε η κοροϊδία των συναδέλφων από Διοίκηση και Συλλόγους, καθώς εδώ και χρόνια δεν προχωρούν οι μετατάξεις του βοηθητικού προσωπικού, (τεχνικοί, καθαριότητα, εισπράκτορες κλπ), που ασκούν ήδη ανώτερα καθήκοντα και πληρούν και τις προϋποθέσεις βάσει Κανονισμού.
Τι κι αν ο ΣΥΕΤΕ πανηγύριζε προεκλογικά, πουλώντας παραμύθια στους συναδέλφους που εύλογα περιμένουν αυτό που δικαιούνται. Το Μάρτη του 2018 στην Τραπεζιτική έγραφαν:  “Υλοποιούνται άμεσα οι μετατάξεις όσων ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό του τεχνικού κλάδου και στους κλάδους ασφαλείας, προσωπικού καθαριότητας, εισπρακτόρων και κλητήρων που ασκούν ανώτερα καθήκοντα. Μετά τις επίμονες προσπάθειες του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. κλείνει δια παντός αυτή η εκκρεμότητα που πραγματικά ταλαιπωρούσε άδικα πολλούς συναδέλφους.” Τα ίδια έλεγαν και στη Γενική Συνέλευση, για να παρουσιάσουν το “Τεράστιο έργο του Συλλόγου” και την ανάγκη υπερψήφισης.
Όμως η αλήθεια τους διαψεύδει για άλλη μια φορά, και όλα ήταν παραμύθια και φούμαρα προς άγρα ψήφων. Το κόστος των μετατάξεων είναι ελάχιστο. Όμως η Διοίκηση εδώ και χρόνια δεν προχωράει τις μετατάξεις, κρατώντας όμηρους τους συναδέλφους και πιέζοντάς τους να φύγουν με την εθελούσια. “Μετατάξεις δεν γίνονται, φύγετε καλύτερα”, αυτό καλλιεργεί η Διοίκηση της Εθνικής. Αυτό έγινε και στην τελευταία εθελουσία, καθώς πρόσφεραν μεγαλύτερο bonus σε πολλές συναδέλφισσες καθαρίστριες, κάποιες από τις οποίες όμως φεύγοντας έχασαν την ασφάλιση του ΤΥΠΕΤ.
Υπάρχουν μέχρι και συνάδελφοι που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να μεταταχθούν λόγω των προϋποθέσεων, όμως η Δ/νση Προσωπικού τους παραπέμπει κι αυτούς στις μετατάξεις που γίνονται κάθε λίγους μήνες.
Η ευθύνη των συνδικαλιστών (ΣΥΕΤΕ-ΣΥΤΑΤΕ), δηλ. ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ, είναι μεγάλη στο παραμύθιασμα των συναδέλφων και στη μη υλοποίηση των αυτονόητων.
Να μην ξεχνάμε και το πρόσφατο παράδειγμα «συγκαλυμμένων απολύσεων» στην Τρ. Πειραιώς και στην Alpha Bank, οι οποίες  αποφάσισαν να μεταβιβάσουν το προσωπικό που εργάζεται στους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας, σε ιδιωτική εργολαβική εταιρεία (απόσχιση κλάδων) με αιτιολογία την υλοποίηση των πλάνων αναδιάρθρωσης των τραπεζών!
Εδώ και τώρα να γίνουν οι μετατάξεις του προσωπικού, όχι άλλος εμπαιγμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: