Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Αποκλεισμός καταστήματος Χανιών

Από το νομαρχιακό παράρτημα Συνταξιούχων ΕΤΕ στα Χανιά, λάβαμε και δημοσιεύουμε αναφορικά με την κινητοποίηση - αποκλεισμό του κεντρικού καταστήματος της πόλης στις 14/12. Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τέτοιες κινητοποιήσεις απέναντι στην επίθεση της Εθνικής Τράπεζας στα ασφαλιστικά μας δικαιώαμτα, αλλά και ευρύτερα στους εργαζόμενους, και να γίνουν αντίστοιχοι αποκλεισμοί - καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα.



Συνάδελφοι    στα πλαίσια της απόφασης του διευρυμένου προεδρείου  του ΣΣΕΤΕ  για σημερινό  αποκλεισμό και του Καταστήματος Χανίων της ΕΤΕ  , σας στέλνουμε  το συνημμένο φωτορεπορτάζ  ( 10.17  πμ)  με τις εξής επισημάνσεις :
1-      Ο αποκλεισμός του Καταστήματος ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί  με την ανάρτηση  2 πανώ και 10 αφισσετών  και με την παρουσία περίπου 30 συναδέλφων  και από την πόλη των Χανίων  και από  Παλαιόχωρα  (70 χλμ) και Κίσαμο ( 35 χλμ).
2-    Υπήρξε ΗΧΗΡΗ απουσία  μιας ομάδας συναδέλφων που δεν συμφωνούσαν  με την μορφή αυτή του αγώνα (αποκλεισμός  Καταστήματος)  και –το κυριότερο- δεν ανταποκρίθηκαν  να παρουσιαστούν ακόμη και όταν τους αποστείλαμε το mail  με τις φωτογραφίες στις 10.30 πμ και τους καλέσαμε με τη φράση’’ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ’’. Κρίμα  γιατί ήδη είχε διαμορφωθεί  η αγωνιστική στάση ΟΛΩΝ των παρόντων  συναδέλφων που μέσα στο κρύο και με ορθοστασία , παρόλα τα προβλήματα υγείας πολλών ( πόνοι σε μέση και πόδια) , συνεχίσαμε μέχρι τις 14.30 –ώρα κλεισίματος για το κοινό- τον αποκλεισμό του Καταστήματος.
3-    Υπήρξε προσπάθεια  από τον Διευθυντή του Καταστήματος να διαπραγματευτεί τη λήξη του αποκλεισμού (μέχρι 10 η 12 πμ) , όμως οι παρόντες αποφασίσαμε να μείνουμε μέχρι τις 14.30.Στο μεγαλύτερο διάστημα  έγινε αναφορά  με ηχητικό βοήθημα του χρονικού του αγώνα μας , ενημέρωση για τις εξελίξεις των διεκδικήσεών  μας με τις αγωγές και τις εκδοθείσες αποφάσεις , και σχολιασμός της στάσης της κυβέρνησης. Παράλληλα  δόθηκαν και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ (Χανιώτικα Νέα , ζαρπα news κλπ).
4-    Δεν υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις με πελάτες  και οι όποιες μεμονωμένες έληξαν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
5-    Θέλω να ευχαριστήσω θερμά ΟΛΟΥΣ όσους παρουσιάστηκαν  στην χρονική διάρκεια 7,30-14,30 και ιδιαίτερα τους 7 συναδέλφους που αντέξαμε και ‘’βγάλαμε ‘’ όλο το ωράριο μέσα σε ιδιαίτερα θερμή και συναδελφική αγωνιστική ατμόσφαιρα .
6-    KAI ΠΑΛΙ  σας καλούμε να αναρτήσετε το παρόν ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του ΣΣΕΤΕ.
7-    Σας    δηλώνουμε ότι ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ   ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ  , μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ( στις 15/12) θα καλέσουμε τους συναδέλφους μας των Χανίων στην παν συνταξιουχική συγκέντρωση-κινητοποίηση , όπως πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα .

                     Ευχαριστώ    Τσαουσάκος Γιώργος –Γραμματέας ΝΠ Χανίων ΣΣΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: