Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο νόμος Πετρόπουλου «έθαψε» τους εργαζόμενους υπέρ της ΕΤΕ

Επιβεβαιώνονται όσα είχαμε καταγγείλει με την ανακοίνωσή μας, για το νόμο που πέρασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές, για να απαλλάξει την τράπεζα από τις υποχρεώσεις της έναντι του Λογαριασμού Επικούρησης. Εκτός από τις τεράστιες μειώσεις στους συνταξιούχους, και στους εν ενεργεία είναι ακόμα μεγαλύτερη η μείωση της επικουρικής που αναλογεί. Σε ερώτηση νυν εργαζόμενου της Εθνικής προς του Υπουργείο Εργασίας, απάντησαν για τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης που δίνουν επικουρική – ψίχουλο από το ΕΤΕΑΕΠ, χωρίς καμία προσαύξηση, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές εργοδοτικές και εργατικές εισφορές που καταβάλλαμε τόσα χρόνια.


Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποίησαν την πρόταση της τράπεζας, αλλά και του πρώην υπουργού Πετρόπουλου, πρώην δικηγόρου του ΣΥΕΤΕ και της ΟΤΟΕ, είναι τεράστιες.

Παράλληλα, αποδεικνύεται η πλήρης εργοδοτική στάση και συναίνεση της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ) στο έγκλημα εις βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, καθώς εδώ και καιρό δεν έχουν καμία αντίδραση στην τράπεζα, καμιά κοινή δράση με τους συνταξιούχους, ενώ δεν κατήγγειλαν καν το νόμο Πετρόπουλου. Σήμερα, κρύβουν την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φέρει νέο νόμο που θα πετσοκόψει κι άλλο την επικουρική, χαρίζοντας στην τράπεζα εκατομμύρια.

Θα επανέλθουμε άμεσα με νεότερη ανακοίνωσή μας για τις εξελίξεις στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, καθώς η κυβέρνηση ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει εκ νέου με ακόμα χειρότερους όρους υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, με τη δημιουργία μάλιστα επαγγελματικού ταμείου, εξέλιξη σοβαρή που αφορά όλους μας και πρέπει να αποτραπεί αγωνιστικά.

Δημοσιεύουμε την απάντηση του Υπουργείου προς τον συνάδελφο για ενημέρωση όλων, έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία του. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: