Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση στις εκδόσεις Σπαντίδος

Στείλαμε το παρακάτω μήνυμα στις εκδόσεις Σπαντίδος, και ζητάμε την αλληλεγγύη των συναδέλφων. 
 
Από: protasi prooptikis
Date: Δευ, 16 Μαρ 2020 στις 5:17 μ.μ.
Subject: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ
To:


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη ΑΡιστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας


Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση από τις εκδόσεις Σπαντίδος του συναδέλφου και αντιπροέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής Ηλία Μ.

Το πρόσχημα της χαμηλής απόδοσης που ξαφνικά ανακάλυψαν οι εργοδότες μετά από 7 χρόνια, βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με την φύση και το εύρος των καθηκόντων που οι ίδιοι οι είχαν αναθέσει στο συνάδελφο. Η απόλυση συνδέεται ευθέως με τη συνδικαλιστική του δράση, τη συμμετοχή του στις απεργίες, με τελευταία αυτή της 18ης Φλεβάρη για το ασφαλιστικό, τρεις μέρες πριν την απόλυση και την σταθερή εναντίωσή του σε περιστατικά αυθαίρετης και εμπαθούς μεταχείρισης που υπερβαίνουν το διευθυντικό δικαίωμα.

Σε μια κατάσταση ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων, στοχοποίησης και περιθωριοποίησης των σωματείων και του συνδικαλισμού βάσης και αποθέωσης των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας σε βάρος του κόσμου της εργασίας, οι εργοδότες αποθρασύνονται και καταπατούν ακόμα και θεσμοθετημένα δικαιώματα θεωρώντας ότι είναι στο απυρόβλητο.

Η απόλυση ενός συναδέλφου είναι επίθεση σε όλους μας.

Στον εκβιασμό της απόλυσης η απάντηση μας είναι οι συλλογικοί αγώνες.

 Ζητάμε να ανακληθεί άμεσα η άδικη και εκδικητική απόλυση του Ηλία Μ.

http://protasiprooptikis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: