Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Επιστολή από το κατάστημα Μεταξουργείου προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

 

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

10-5-2023

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουμε στο κατάστημα Μεταξουργείου, που σίγουρα υπάρχουν σε όλο το δίκτυο, όμως κυριολεκτικά πλέον η κατάσταση είναι αβίωτη.

Είμαστε μόλις 11 συνάδελφοι σε ένα κατάστημα όπου έχουν συγχωνευτεί 4 καταστήματα τα τελευταία χρόνια σε μια τεράστια περιοχή. Οι πελάτες έρχονται πλέον καθημερινά, τα ραντεβού τα κλείνουν 3 εβδομάδες μετά, και υπάρχει τεράστια πίεση.

Παρόλα αυτά, συχνά στέλνουν με απόσπαση συναδέλφους σε άλλα καταστήματα, γιατί είμαστε πολλοί και πρέπει να βοηθάμε.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι θα κλείσει αυτό το μήνα και άλλο κοντινό μεγάλο κατάστημα, το 044! Και άρα θα φορτωθούμε επιπλέον πελατεία και δουλειές!!!

Κάθε μέρα μας φορτώνεται και μια νέα εργασία. Καθόλου δεν υπάρχει αποφόρτιση του δικτύου από εργασίες, το αντίθετο.

Εμείς επιβαρυνόμαστε με νέα πράγματα, όπως την ψηφιοποίηση εγγράφων, την έγκριση και έλεγχο εγγράφων, με νέα συστήματα για ραντεβού κλπ. Τελικά η περίφημη ψηφιοποίηση και κεντροποίηση που ευλογάει τα γένια της η Διοίκηση σημαίνει ότι παίρνουν κόσμο από το δίκτυο αλλά μας φορτώνουν εργασίες, και απλά η δουλειά δεν βγαίνει.

Η νέα στοχοθεσία γι αυτό το τρίμηνο είναι όχι απλά υπερβολική και ανέφικτη, αλλά κυριολεκτικά θεωρούμε ότι επίτηδες είναι τόσο υψηλή για να φανούμε ανεπαρκείς όταν κυριολεκτικά μας βγαίνει το λάδι και ό,τι και να κάνουμε δεν φαίνεται πουθενά.

 Σε μερικά προϊόντα η αύξηση είναι από 30% ως και 100% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο! Μας κάνει εντύπωση πώς είναι υψηλότερη από καταστήματα μεγαλύτερης κατηγορίας από εμάς.

Τελικά με ποιο κριτήριο βγαίνει η στοχοθεσία; Είναι άδικο να αξιολογούμαστε με βάση αυτή, όταν είναι εντελώς παράλογη και ανέφικτη.

Υπάρχουν συνάδελφοι που είδαν μείωση στο μισθό τους λόγω του πελατοκεντρικού μοντέλου, συνάδελφοι που δουλεύουν  πολλά χρόνια και είναι πραγματικά χαμηλόμισθοι, χωρίς καν β΄ υπογραφή.

Θεωρούμε ότι πρέπει ο Σύλλογος επιτέλους να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Βλέπουμε νέους συναδέλφους να αποχωρούν γιατί δεν αντέχουν. Κινδυνεύει πλέον η υγεία μας και κάθε μέρα γίνεται χειρότερο.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε αγώνες τουλάχιστον για:

1.     Προσλήψεις άμεσα με διαφανείς διαδικασίες

2.     Αλλαγή άμεσα της στοχοθεσίας 

3.     Αναθεώρηση του πελατοκεντρικού μοντέλου

 

ΕΑΚ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ 167

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: