Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Για το ΤΥΠΕΤ που μας αξίζει και δικαιούμαστε! Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία δεν κοστολογούνται!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΤΥΠΕΤ είναι μια μεγάλη κατάκτηση, που μετράει σχεδόν έναν αιώνα ζωής (ιδρύθηκε το 1930). Το γεγονός ότι είναι αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοδιοικούμενο έχει μεγάλη αξία, αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παίρνουμε στα χέρια μας τις εισφορές μας και δεν έχουμε θεωρητικά ανάμειξη του εργοδότη και του κράτους.

Όμως, σχεδόν 15 χρόνια από όταν ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση του συστήματος στα εργασιακά μας δικαιώματα, και ιδιαίτερα στα ασφαλιστικά δικαιώματα και την περίθαλψη, βιώνουμε τις αρνητικές συνέπειες στον τομέα της υγείας.

 Έτσι, το ΤΥΠΕΤ, όπως ήταν φυσικό, έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική ΕΕ-κράτους-εργοδοτών για την υγεία, αλλά και τη μεγάλη επίθεση της Εθνικής Τράπεζας. Δεν είναι εύκολο να εξαιρεθεί ένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο υγείας από την πολιτική του συστήματος για την υγεία, που ουσιαστικά θέλει να σπρώξει τους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις, η μείωση προσωπικού και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ, έχουν πλήξει βάναυσα τα έσοδα του ΤΥΠΕΤ και στερούν συνεχώς πόρους από το Ταμείο.

Το αποτέλεσμα που βιώνουμε οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Εθνικής είναι πλέον να πληρώνουμε ολοένα και περισσότερα, έτσι συχνά πολλοί συνάδελφοι καταφεύγουν αναγκαστικά σε ιδιωτικούς φορείς υγείας. Βάζουμε το χέρι στην τσέπη και για την υγεία μας, εξαιτίας της δραματικής χειροτέρευσης των παροχών του ΤΥΠΕΤ.

 

Η βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ σε σημείο μηδέν

 

Το ΤΥΠΕΤ λοιπόν είναι κυριολεκτικά στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Έξι χρόνια ελλειμματικό, αφού από το 2018, οπότε και η ΕΤΕ σταμάτησε το ΛΕΠΕΤE, του στέρησε 5 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως. Το έλλειμμα για το 2023 έκλεισε στα 925.000 ευρώ. Μάλιστα, οι πλειοψηφούσες παρατάξεις που ζητούν ξανά την ψήφο (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ) ψήφισαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση ξανά ελλειμματικό προϋπολογισμό.

Η δραστική μείωση του προσωπικού με τις απανωτές εθελούσιες, οι χιλιάδες ενοικιαζόμενοι που εργάζονται στην τράπεζα, στερούν εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και η κατάσταση κάθε χρόνο χειροτερεύει.

Το έλλειμμα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν δούμε την αποτίμηση των μετοχών. Στον ισολογισμό αποτιμώνται με τις τιμές κτήσης, 33 εκατ. ευρώ, όμως η πραγματική αξία τους πριν 3 μήνες ήταν 922.000 ευρώ!  Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, τζόγαραν πριν χρόνια τα αποθεματικά του Ταμείου, καταβάλλοντας 33 εκατ. ευρώ που σήμερα έχουν σχεδόν εξανεμιστεί. και αντί να απολογούνται, έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει να αποτιμώνται με τη σημερινή αξία τους! Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!

Όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες οφειλές του ΤΥΠΕΤ, αυξήθηκαν ξανά από 48 εκατ. ευρώ στις 31/12/2022 σε 60 εκατ. ευρώ στις 31/12/2023, από τα οποία 49 εκατ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία!

 

Η αντεργατική πολιτική της ΕΤΕ

«σκοτώνει» το ΤΥΠΕΤ!

 

 

Η Εθνική Τράπεζα, που συνεχίζει τις εθελούσιες και την πολιτική της που «σκοτώνει» το ΤΥΠΕΤ, καταβάλει μόλις 2,35 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που είναι παγωμένο εδώ και χρόνια! Ενώ είχε επιβάλει το περίφημο Στρατηγικό Σχέδιο – μνημόνιο τον Δεκέμβριο του 2020, σε συμφωνία με τις μεγάλες παρατάξεις, στο οποίο έβαλε χέρι στο Ταμείο, αφού τα χρήματα που έδωσε ήταν με συγκεκριμένους όρους (εθελούσιες και μείωση προσωπικού, τηλεφωνικά ραντεβού και πλαφόν σε εξετάσεις κ.λπ.). Ουσιαστικά συμμετέχει στη διαχείρηση – management ήδη από το 2017 με την Επιτροπή για το ΤΥΠΕΤ και με το Στρατηγικό σχέδιο την τελευταία τριετία.

Είναι σαφές που το πάει η Διοίκηση της ΕΤΕ και ποιο είναι το σχέδιό της: με την κατάρρευση του ΤΥΠΕΤ μεθοδεύει τη στροφή των εργαζόμενων στην ιδιωτική ασφάλιση, ώστε κι η ίδια να κερδίσει από την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων υγείας στους εργαζομένους της.

 

Ο μετασχηματισμός του ΤΥΠΕΤ

βλάπτει σοβαρά την υγεία μας!

 

 

Εφόσον τα έσοδα είναι διαρκώς μειούμενα, οι πλειοψηφούσες παρατάξεις και ειδικά η ΔΗΣΥΕ που έχει την απόλυτη πλειοψηφία, προσπαθεί απλά να μειώσει τα έξοδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει περικοπή παροχών και σημαντική χειροτέρευση στις υπηρεσίες του ΤΥΠΕΤ.

Η πιο σημαντική ευθύνη των παρατάξεων της πλειοψηφίας είναι ότι λειτουργούν το Ταμείο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θεωρώντας ως κόστος τις παροχές υγείας! Σαν μια ιδιωτική επιχείρηση που νοιάζεται να μειώσει τα έξοδά της εις βάρος των ασθενών και ασφαλισμένων φυσικά, και όχι ως ένας φορέας υγείας που θέτει πρώτα τον άνθρωπο και την υγεία πάνω από τα κέρδη και το κόστος. Οι ασφαλισμένοι δεν είναι πελάτες, συνάδελφοι συνδικαλιστές!

Καταρχήν, η μείωση του προσωπικού με τις εθελούσιες της τελευταίας τριετίας έχει οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη γιατρών και υπηρεσιών: σήμερα το Ταμείο έχει 456 εργαζόμενους, ενώ στις 31/12/2020 είχε 578, δηλαδή είχε μείωση πάνω από 20%. Ενώ και σήμερα είναι σε ισχύ το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης!

 

Τα ραντεβού για πολλές ειδικότητες στα εξωτερικά ιατρεία καθυστερούν μέχρι και 3 μήνες μετά! Ακόμα και ειδικότητες που σημαίνουν ουσιαστικά άμεση επίσκεψη, όπως π.χ. ωτορινολαρυγγολόγο, τον Απρίλιο στην Αθήνα κλείνονταν για πάνω από 1 μήνα μετά. Το ίδιο με τα ραντεβού για εξετάσεις (π.χ. υπερήχους κ.λπ.) κλείνονται μετά από 3 μήνες ή και περισσότερο (π.χ. stress test μετά από 6 μήνες!). Έτσι οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικούς φορείς και να πληρώνουν.

Το οδοντιατρικό κέντρο αύξησε από την 1η Γενάρη το κόστος για τα υλικά, έτσι οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν σαν να πηγαίνουν σε εξωτερικό γιατρό, ενώ δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση και όλα είναι σχετικά. Έχει επίσης μεγάλες αναμονές μηνών, ενώ συχνά ακυρώνονται τα ραντεβού και πηγαίνουν ακόμη πιο μακριά. 

Με την ηλεκτρονικά ραντεβού, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς και την πρόσφατη ψηφιακή συνταγογράφηση των εξετάσεων, διαφημίζεται μεν η ψηφιακή εποχή του ΤΥΠΕΤ, όμως έχει μπει ετήσιο πλαφόν σε επισκέψεις σε γιατρούς (π.χ. 4 ετησίως), για να μην κάνουν δήθεν κατάχρηση οι ασφαλισμένοι, όπως μας έλεγε η προηγούμενη συνδικαλίστρια της ΔΗΣΥΕ! Λες και οι συνάδελφοι επισκέπτονται γιατρούς ή λαμβάνουν φάρμακα από χόμπι και όχι από ανάγκη. Αν κάποιος αρρωστήσει δύο φορές, μάλλον δεν θα μπορέσει σε ένα έτος να επισκεφτεί την ίδια ειδικότητα, για προληπτικό έλεγχο ούτε σκέψη… Το ίδιο και με τις εξετάσεις ή με συνταγογράφηση φαρμάκων,  τα οποία συχνά δεν συνταγογραφούν οι γιατροί του ΤΥΠΕΤ γιατί είναι «ακριβά». Επίσης, τα μέλη με συμπληρωματική ασφάλιση στο ΤΥΠΕΤ πάλι καλούνται να συνταγογραφούν εξετάσεις στον άλλο φορέα, όπως ανέφερε η πρόσφατη ανακοίνωση του Ταμείου.

 

Τα φάρμακα υψηλού κόστους έχουν μπει επίσης σε κατεύθυνση περικοπών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους με σοβαρές παθήσεις. Τους παραπέμπουν συχνά σε μια επιτροπή που τους κάνει «σύσταση» να τα λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ, ή να λαμβάνουν άλλο φάρμακο γενόσημο με την ίδια δραστική ουσία, που όμως μπορεί να έχει παρενέργειες.

Η αποζημίωση σε ιδιώτη γιατρό έχει μείνει «κολλημένη» στα 15 ευρώ εδώ και πολλά χρόνια, ενώ όλοι σχεδόν οι ιδιώτες γιατροί λαμβάνουν πολύ περισσότερα χρήματα σε μια επίσκεψη.

Η έλλειψη παιδιατρικού τμήματος στο Υγείας Μέλαθρον μετά από τόσα χρόνια δεν είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ, ενώ η ύπαρξη παιδιάτρου στα επείγοντα θα βοηθούσε σημαντικά. Έτσι, με τη διάλυση που έχει φέρει η κυβέρνηση ΝΔ στα νοσοκομεία Παίδων, οι συνάδελφοι αναγκάζονται συχνά να προσφεύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στο κομμάτι της πρόνοιας, η αποζημίωση για λογοθεραπεία  είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του ΕΟΠΥΥ που καλύπτει όλα τα έξοδα, ενώ τα ραντεβού για αξιολόγηση είναι επίσης 2 μήνες μετά. Επίσης, οι οικογενειακές διακοπές πλέον είναι σε αρκετά υψηλή τιμή, για την κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Μια οικογένεια 4 ατόμων χρειάζεται από 640 έως 720 ευρώ  (!) για μια εβδομάδα για να μείνει στην κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ.

 

 

 

 

Κακοδιαχείριση – αδιαφάνεια από ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ

 

 

Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, και κυρίως η ΔΗΣΥΕ που είχε την απόλυτη πλειοψηφία, μαζί με τη ΔΑΚΕ, τον ΣΕΠΕΤΕ και τον ΣΥΤΑΤΕ, έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κακοδιαχείριση του Ταμείου. Μετακυλούν το κόστος σε μας, ενώ χρησιμοποιούν το Ταμείο για πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια, λειτουργούν με αδιαφάνεια και ευνοιοκρατία, και στην καταβολή αποζημίωσεων και στις προσλήψεις.

Ιδιαίτερα το τζογάρισμα των αποθεματικών τους βαραίνει, ενώ έχουν παραδώσει τα κλειδιά του Ταμείου στην Εθνική τα τελευταία χρόνια. Ούτε λόγος να αναδείξουν τα οικονομικά στοιχεία, να αποκαλύψουν το ρόλο της ΕΤΕ, να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ποσό από την Τράπεζα μέσω της επιχειρησιακής σύμβασης, να αναδείξουν την κλοπή εισφορών λόγω ΛΕΠΕΤΕ και μεγάλου ποσοστού ενοικιαζόμενων εργαζόμενων.

Αντί να ενημερώνουν τους συναδέλφους για τον κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, πανηγυρίζουν και διαφημίζουν την απαράδεκτη κατάσταση, για να επανεκλεγούν και να απολαμβάνουν κι εκείνοι προαγωγές κατ’ εξαίρεση, όπως οι συνδικαλιστές των ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ.  Η κουλτούρα των συνδικαλιστών της «καρέκλας» αναπαράγεται και στο ΤΥΠΕΤ.

Προκλητικό δε είναι το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις και οι δυσμενείς αλλαγές εις βάρος των ασφαλισμένων γίνονται σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, καθώς ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κρύβουν πρακτικά, συμβάσεις, συμφωνίες, τα πάντα. Καμιά άλλη παράταξη όμως, από όσες συμμετέχουν στο ΔΣ του ΤΥΠΕΤ, δεν ενημερώνει, παρότι όλες έχουν αποσπασμένους συνδικαλιστές, και τώρα ζητούν την ψήφο για τις εκλογές (ΔΑΣ, ΕΝΙΑΙΑ, ΣΕΠΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ).

Το αντιδημοκρατικό καταστατικό του ΤΥΠΕΤ αποκλείει τους συνταξιούχους από το εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ενώ ως εργαζόμενοι τόσα χρόνια κι αφού καταβάλουν εισφορά αρκετά υψηλή, δικαιούνται να συμμετέχουν στα δρώμενα του Ταμείου.

Αύριο, και οι εν ενεργεία θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση ως αυριανοί συνταξιούχοι. Χρειάζεται μέτωπο εργαζομένων – συνταξιούχων και όχι αποκλεισμοί. Αποκλεισμοί υπάρχουν και στη Γενική Συνέλευση, στην οποία είναι απαγορευτικό για τους συναδέλφους από την επαρχία να συμμετέχουν.

 

Η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα

– ΤΥΠΕΤ για τις ανάγκες μας

 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η υγεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κέρδους ή κόστους, δεν είναι εμπόρευμα. Η ανθρώπινη ζωή είναι αξία πάνω από όλα, και κυρίως πάνω από τα κέρδη τους. Οι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ, οι οικογένειές μας, δεν είμαστε «πελάτες».

Έτσι, η αλλαγή πορείας στο ΤΥΠΕΤ προς όφελος των ασφαλισμένων δεν είναι απλά θέμα διαχείρισης του ΔΣ. Χρειάζεται μέτωπο του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ με το ΣΥΕΤΕ και τους άλλους Συλλόγους, για να βάλουν φρένο στην πολιτική της ΕΤΕ που οδηγεί το Ταμείο στην κατάρρευση.

Η λύση θα έρθει από αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όχι από μείωση των παροχών όπως επιλέγει η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ.

Η θέση μας είναι καθαρή: η Τράπεζα πρέπει επιτέλους να βάλει το χέρι στην τσέπη, αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική διεκδίκηση και λύση. Η τράπεζα δημιούργησε τα ελλείμματα, η τράπεζα να τα τα ξεχρεώσει. Τα έσοδα και οι πόροι θα σημειώσουν ανοδική πορεία αν αυξηθούν τα άμεσα μέλη του Ταμείου μέσω μαζικών προσλήψεων, με αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς, ένταξη όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα στο Ταμείο, αν σταματήσει η ύπαρξη ενοικιαζόμενων και άλλων ελαστικά εργαζόμενων και το outsourcing. Έτσι είναι εντελώς ρεαλιστικό το Ταμείο να γίνει και βιώσιμο και με πλούσιες παροχές υγείας που δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται αγώνας με όλο το εργατικό κίνημα, για να ανατραπεί η πολιτική του συστήματος για περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία, για πραγματικό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα και με τις επιταγές της ΕΕ για να κερδίζουν κλινικάρχες και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η κερδοσκοπική λογική και τα ιδιωτικά μονοπώλια στο φάρμακο, επηρεάζουν και το ΤΥΠΕΤ. 

Η κίνησή μας κατάφερε για πρώτη φορά να σπάσει το αντιδημοκρατικό φράγμα των 40 υποψηφίων στην Αττική, που αποκλείει μικρές παρατάξεις, παρότι δεν έχουμε καμιά συνδικαλιστική διευκόλυνση ως γνωστόν, σε αντίθεση με όλες τις άλλες παρατάξεις που έχουν αποσπασμένους και μηχανισμούς. Και στην επαρχία είναι χρέος κάθε συναδέλφου να μην ψηφίσει τους υποψηφίους ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ, να χάσουν την πλειοψηφία.

Είναι κρίσιμο να εκλέξουμε κάποιον συνάδελφο στο ΔΣ του Ταμείου, για να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία που κρύβουν όλες οι παρατάξεις!

Να αφήσουμε την ανάθεση και την παθητικότητα στην άκρη, να κινητοποιηθούμε με ενεργή συμμετοχή! Μόνο η κινητοποίηση των εργαζομένων μπορεί να αλλάξει αυτόν τον κατήφορο. Πριν να είναι αργά. Για να μην εξαρτάται η επιβίωσή μας από το πόσα λεφτά έχουμε να δώσουμε. Το ΤΥΠΕΤ αφορά όλους μας!

 

Διεκδικούμε: 

 

Αύξηση των εσόδων του ΤΥΠΕΤ σημαίνει: μαζικές προσλήψεις στην Εθνική μέσω κανονισμού εργασίας, ώστε να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές άμεσα και να αντιστραφεί η σχέση συνταξιούχων προς εν ενεργεία. Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς μας για να αυξηθούν οι εισφορές, όχι σε έκτακτες παροχές που δεν έχουν εισφορές. Έξω οι εργολάβοι από την Τράπεζα, ένταξη ενοικιαζόμενων, κανείς εργαζόμενος στην Εθνική εκτός ΤΥΠΕΤ, όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που στερούν πόρους από το Ταμείο.

Άμεση καταβολή των χρεών από την Εθνική για να αποπληρωθούν οι προμηθευτές. Να καταβληθούν τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν από την περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ και τις εθελούσιες. Αύξηση του ποσού που καταβάλλει η ΕΤΕ στα 5 εκ ετησίως.

Να παρθεί πίσω το Στρατηγικό Σχέδιο – μνημόνιο μεταξύ ΕΤΕ και ΔΣ ΤΥΠΕΤ του Δεκεμβρίου 2020.

Αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς της ΕΤΕ.

Όλες οι αγορές μηχανημάτων και οι προμήθειες να γίνονται με δημόσιο διαφανή διαγωνισμό. Αγορά μαγνητικού τομογράφου, για να μην προωθούνται οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικό ασφαλιστικό κέντρο.

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με δημόσιες, διαφανείς διαδικασίες, ιδιαίτερα προσλήψεις γιατρών και νοσοκόμων για τη στελέχωση της κλινικής και την αύξηση των ωρών λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παιδιατρικό τμήμα στο Υγείας Μέλαθρον. Περιφερειακά τμήματα του ΤΥΠΕΤ στη Δυτική Ελλάδα, στήριξη της επαρχίας.

Διαφάνεια στις αποζημιώσεις

Αμεσοδημοκρατική λειτουργία με ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ (βλ. και προτάσεις αλλαγής στο καταστατικό)

Κατάργηση συμμετοχής 25% για φάρμακα. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από το κύκλωμα υγεία – φάρμακο. Όχι κερδοσκοπία με την ασθένεια.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία σε όλες τις βαθμίδες, ανάπτυξη και ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Μπλοκάρισμα των απογευματινών χειρουργείων.

 

 

Στις εκλογές ΤΥΠΕΤ 2024  μαυρίζουμε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ

 

Ψηφίζουμε στηρίζουμε

Πρόταση Προοπτικής – Μέτωπο για το ΤΥΠΕΤ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Α΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ)

 

ΤΑΚΤΙΚΟΙ

 

1. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ                 Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΑΛ/ΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ (946)

2. ΚΟΛΙΟΥ ΓΙΟΛΑΝΤΑ                 Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ (038)

3. ΒΑΛΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ             ΚΑΤ/ΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (104)

4. ΒΑΣΙΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ               Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤ. Κ ΥΠΟΔ. ΠΛΗΡ/ΚΗΣ (035)

5. ΖΑΓΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                        ΚΑΤ/ΜΑ ΟΔ. ΑΧΑΡΝΩΝ (111)

6. ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ              Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧ. ΕΡΓΩΝ Κ ΣΥΝΤ. ΠΛΗΡ/ΚΗΣ (905)

7. ΚΑΡΒΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ               ΚΑΤ/ΜΑ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (184)

8. ΚΟΥΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                 ΚΑΤ/ΜΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (112)

9. ΚΩΤΙΤΣΑ ΝΑΝΣΗ                                  ΚΑΤ/ΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (137)

10. ΛΥΣΣΕΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ               Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ (946)

11. ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ                 ΚΑΤ/ΜΑ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (190)

12. ΜΟΡΦΟΥΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ                        ΚΑΤ/ΜΑ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (074)

13. ΜΠΟΥΓΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                       Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡ. ΚΟΙΝ. ΕΥΘ. & ΑΝ. (983)

14. ΞΙΦΑΡΑ ΜΑΡΙΑ                         ΚΑΤ/ΜΑ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ (167)

15. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ               ΚΑΤ/ΜΑ ΜΕΓ ΒΟΥΛΗΣ (054)

16. ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ             ΚΑΤ/ΜΑ ΠΕΥΚΗΣ (672)

17. ΠΑΠΑΝΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ              Δ.ΝΣΗ ΕΞΥΠ. ΕΤΑΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ (506)

 

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

 

1. AΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ               Δ/ΝΣΗ CIB SEG. RISK & CONTROL (958)

2. ΒΛΑΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ            ΚΑΤ/ΜΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (721)

3. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ          ΚΑΤ/ΜΑ OΔ. ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (068)

4. ΔΟΥΝΑΒΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ              Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧ. ΚΙΝ. ΑΓΟΡΑΣ & ΑΝ. (961)

5. ΖΟΡΜΠΑ ΑΓΑΘΗ                                  Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (009)

6. ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ                       ΚΑΤ/ΜΑ ΝΙΚΑΙΑΣ (193)

7. ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                      ΚΑΤ/ΜΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ (139)

8. ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤ/ΜΑ ΟΔ. ΑΧΑΡΝΩΝ (111)

9. ΛΥΤΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ                                  Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ (038)

10.ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤ/ΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (086)

11. ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΙΡΗ                                  Δ/ΝΣΗ ΕΞΥΠ. ΕΤΑΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ  (506)

12. ΠΑΛΗΚΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                       ΚΑΤ/ΜΑ ΔΑΦΝΗΣ (115)

13. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ                     Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΚ. Κ ΕΝΗΜ. ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (900)

14. ΡΟΥΣΣΗ ΝΙΚΗ                           ΚΑΤ/ΜΑ (ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ (145)

15. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ                ΚΑΤ/ΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (104)

16. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΚΑΤ/ΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (137)

17. ΨΑΡΡΑ ΜΑΡΙΑ                           ΚΑΤ/ΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (154)

ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΤΑΚΤΙΚΟΙ

 

1. ΚΩΣΤΑΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ                 ΚΑΤ/ΜΑ ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (695)

2. ΚΟΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                   ΚΑΤ/ΜΑ ΝΙΚΑΙΑΣ (193)

3. ΠΟΛΥΖΩΗ ΜΑΡΙΝΑ                               ΚΑΤ/ΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (137)

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

 

1. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ               ΚΑΤ/ΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (089)

2. ΒΑΡΕΛΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΙΑ                 ΚΑΤ/ΜΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (143)

3. ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ ΑΘΗΝΑ                    ΚΑΤ/ΜΑ ΑΓ. ΜΕΛΕΤΙΟΥ (168)

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

Β΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ               ΚΑΤ/ΜΑ ΘΑΣΟΥ (349)

 

Γ΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                    Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡ.ΕΤΑΙΡ. ΠΙΣΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ (951)

 

Δ΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΚΟΥΡΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΕΙΡΗΝΗ   ΚΑΤ/ΜΑ ΙΘΑΚΗΣ (356)

 

Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΜΕΤΣΙΟΣ ΜΙΛΤΟΣ                          ΚΑΤ/ΜΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (488)

 

Ζ΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                      Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤ/ΤΩΝ (015)


Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό!

 

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στον γενναίο Παλαιστινιακό λαό!

 

Η δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, με την στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ, κλιμακώνει την βάρβαρη επίθεση στην πολύπαθη Γάζα στοχεύοντας πλέον τον καταυλισμό της Ράφα που βρίσκονται εγκλωβισμένοι και συνωστισμένοι πάνω από ένα 1,4 εκατομμύρια ξεριζωμένοι και καταδιωγμένοι Παλαιστίνιοι! 

Βομβαρδίζουν καθημερινά αμάχους, έχουν ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση.

Η επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας στην Παλαιστίνη ξεκίνησε με την πρώτη καταστροφή (Νάκμπα) στις 15/5/1948. Σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή Ισραήλ - ΗΠΑ θέλουν να οδηγήσουν σε εξαφάνιση την Παλαιστίνη και να εκτοπίσουν το λαό της από τη γη και από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα για περισσότερο από 7 μήνες είναι μία επιχείρηση γενοκτονίας που απειλεί όχι μόνο τον Παλαιστινιακό λαό αλλά πυροδοτεί μία γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πάνω από 35.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, χιλιάδες παιδιά και γυναίκες.

Το κράτος δολοφόνος έχει σταθερά την στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ αλλά και της κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή στέλνοντας τη φρεγάτα Ύδρα να κάνει τον χωροφύλακα στην Ερυθρά Θάλασσα για τα εφοπλιστικά συμφέροντα, καθώς και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα λιμάνια μας να έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο στις επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς σε όλο τον κόσμο και τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις - καταλήψεις που εξελίσσονται, παρά τον αυταρχισμό και την βίαιη καταστολή των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους και όλες να εκφράσουμε ακόμη πιο μαζικά την θέλησή μας να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα και στην σφαγή στη Γάζα, στη Ράφα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη.

Να σταματήσουν τώρα οι πολεμικές επιχειρήσεις, οι βομβαρδισμοί, η γενοκτονία, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας και να μπει τέλος στην γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η ελληνική κυβέρνηση να πάψει να στηρίζει το κράτος – δολοφόνο. Να διακοπεί κάθε συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ. Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή - Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα - Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα.

Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ.

Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων.

 Όλοι και όλες να συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις πανελλαδικά!

l  Τρίτη 14/5, Μοναστηράκι 6.30 πολιτική, μουσική εκδήλωση με την Ανοιχτή Ορχήστρα

l  Τετάρτη 15/5, πλατεία Ελευθερίας 6.30 συγκέντρωση και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

13/5/2024

Λευτεριά στην  Παλαιστίνη και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

https://protasiprooptikis.blogspot.com/

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Οι υποψήφιοι της "Πρότασης Προοπτικής - Μέτωπο για το ΤΥΠΕΤ" στην επαρχία

 

Β΄Διαμέρισμα

ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ,    ΚΑΤ/ΜΑ ΘΑΣΟΥ (349)

 

Γ΄Διαμέρισμα

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,   Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡ.ΕΤΑΙΡ. ΠΙΣΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ (951)

 

Δ΄Διαμέρισμα

ΣΚΟΥΡΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΕΙΡΗΝΗ,   ΚΑΤ/ΜΑ ΙΘΑΚΗΣ (356)

 

Ε΄ Διαμέρισμα

ΜΕΤΣΙΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ,   ΚΑΤ/ΜΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (488)

 

Ζ΄ Διαμέρισμα

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,              Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤ/ΤΩΝ (015)