Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Επιστολή για άμεση σύγκλησης γραμματείας Υγιεινής κι Ασφάλειας


Προς τη Γραμματεία Υγιεινής κι Ασφάλειας του ΣΥΕΤΕ

9-3-2020
 
Παρακαλουθούμε με μεγάλη ανησυχία πως στα μέτρα που με μεγάλη καθυστέρηση λαμβάνει η Διοίκηση όσον αφορά τον Κορονοϊό, δεν λαμβάνεται υπόψιν η ιδιαιτερότητα του δικτύου καταστημάτων. Μόνο ως διεκπεραιωτικό (και επουδενί επαρκές) μέτρο μπορεί να χαρακτηριστεί η αποστολή δοχείων αντισηπτικού υγρού στα Καταστήματα, που δεν φτάνουν ούτε για τους ταμίες.
 
Ως γνωστόν, στα καταστήματα, ειδικά των μεγάλων αστικών κέντρων, εισρέουν καθημερινά εκατοντάδες πελατών, συνωστίζονται σε χώρους μικρούς, θέτοντας σε κίνδυνο υπαλλήλους και πελάτες εξίσου. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος για τους συναδέλφους του Δικτύου είναι εξαιρετικά μεγάλος και σοβαρός. Η Διοίκηση είναι καθ ύλην αρμόδια για την διαφύλαξη της υγείας όλων των υπαλλήλων της ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από τη θέση εργασίας τους, και  η πλημμελής στάση της απέναντι στο Δίκτυο, είναι τουλάχιστον ανεύθυνη.
 
Σε συνέχεια των σοβαρών εξελίξεων σχετικά με την επιδημία του Κορονοϊού και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον και στην χώρα μας, προτείνουμε επείγουσα σύγκλιση της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας για να συζητηθεί η παρέμβαση στην Τράπεζα, που ως Γραμματεία και ως ΣΥΕΤΕ έχουμε καθήκον να κάνουμε, και να προτείνουμε επείγοντα προληπτικά μέτρα που οφείλει η Τράπεζα να λάβει, τόσο για την προστασία των συναδέλφων, όσο και των πελατών (μαζική αποστολή στο δίκτυο επαρκών καθαριστικών και αντισηπτικών για συχνό καθαρισμό των γραφείων, εξαερισμός καταστημάτων και άνοιγμα παραθύρων, τζάμια στα ταμεία, κλεισίματα καταστημάτων στις περιοχές των κρουσμάτων κλπ.).
 
Κοινοποίηση: ΔΣ ΣΥΕΤΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: