Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Νέες πιέσεις και αυθαιρεσίες με αφορμή τους ελέγχους της Black Rock

Η Εθνική Τράπεζα επιβάλλει μια άλλου είδους «διαθεσιμότητα»..Με εγκύκλιο στις 31/7 η Διοίκηση καλεί τους συναδέλφους όλων των καταστημάτων να αποστείλουν άμεσα και το πολύ μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα (ενώ μεσολαβεί Σαβ/κο) τους φακέλους της στεγαστικής, καταναλωτικής και επιχειρηματικής πίστης που θα ζητηθούν για τους ελέγχους της Black Rock. Η Τράπεζα θεωρεί ότι «οι φάκελοι,  πρέπει να ετοιμάζονται, να ελέγχονται άμεσα και κατά προτεραιότητα και να αποστέλλονται στη ΔΚΕ το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τη γνωστοποίηση του αιτήματος, με ευθύνη των Διευθυντών των Καταστημάτων», τη στιγμή που τα αποδεκατισμένα καταστήματα από τη μείωση προσωπικού με δυσκολία έχουν δώσει άδειες και οι συνάδελφοι υφίστανται μεγάλη εντατικοποίηση. Εν μέσω Αυγούστου μας καλούν με μέιλ από τις Δ/νσεις Δικτύου «να είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή» και ζητούν τηλέφωνα και διευθύνσεις από τους υπαλλήλους. Το έργο έχει επαναληφθεί με τους συναδέλφους πρόπερσι το Σεπτέμβρη να εργάζονται Σαβ/κα, σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς πληρωμή. Η Τράπεζα έχει ξεχάσει ότι εργαζόμαστε πενθήμερο και ότι η εργασία το Σάββατο απαγορεύεται δια νόμου (τουλάχιστον για τους τραπεζοϋπαλλήλους). Κι όλα αυτά, τη στιγμή που απολύει «πλεονάζον» προσωπικό, όπως είπε στους ενοικιαζόμενους συναδέλφους που απολύθηκαν προχθές.

Συνάδελφοι, έχουμε ήδη ενημερώσει το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ που οφείλει να παρέμβει ΆΜΕΣΑ. Η Τράπεζα οφείλει να σεβαστεί την οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, το δικαίωμα στην ξεκούραση, στην άδεια, στην αργία του Σαβ/κου, αλλά και την εργατική νομοθεσία. Ας εργαστούν επιπλέον τα μεγαλοστελέχη που προσλαμβάνονται με παχυλούς μισθούς, που πήραν προαγωγές, όχι οι συνάδελφοι που είχαν νέα μείωση στο μισθό τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγείλουν οποιεσδήποτε πιέσεις τους ασκηθούν και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει για παραβίαση των εργατικών τους δικαιωμάτων. Φτάνει πια να μας ζητάνε να «βάλουμε πλάτη» και αυτοί «να μας βάζουν χέρι».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: