Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

H Πρόταση Προοπτικής συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες

Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

Είναι αγώνας:
- ενάντια στις μειώσεις μισθών, τη λιτότητα και τη φτώχια, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν, αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, για την υπεράσπιση των ίδιων των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης ότι είναι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική κι εχθρική απέναντι στον λαό και τους αγώνες του. Την πρακτική αυτή την ξέρουμε.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο  κυβέρνησης— τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους, συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους, πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων, αλλά και του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους ενδιαφέρει, όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών», πολλοί από τους οποίους ήδη δεν μπορούν να πληρώσουν το αδικαιολόγητα ακριβό εισιτήριο.
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Ο ΣΥΕΤΕ και η ΟΤΟΕ να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο σωματείο του μετρό.
  • Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
  • Ποιοτικές Δημόσιες συγκοινωνίες προσιτές για όλους.
  • Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.
Όλοι στην συγκέντρωση της Τετάρτη το απόγευμα στις 5 στο αμαξοστάσιο Σεπολίων του μετρό και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.

Κανένας Μόνος του!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: