Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του "Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων" για το Τ.Τ.




Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα
 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν το έγκλημα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στέλνοντας άλλη μια δημόσια Τράπεζα, μια τράπεζα με αποταμιεύσεις χιλιάδων εργαζομένων, στα νύχια του ΤΧΣ και μετά ως δώρο σε κάποιον τραπεζίτη.
Μετά το σκανδαλώδες δώρο στο Σάλλα, χαρίζοντάς του την Αγροτική Τράπεζα τον Αύγουστο, με δραματικές συνέπειες για τους αγρότες και την αγροτική γη, σειρά έχει το ΤΤ, που σπάει σε καλό και κακό κομμάτι και θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ.  Για τους δε εργαζόμενους προβλέπεται απόλυση όλων,  με πιθανή επαναπρόσληψη από το νέο εργοδότη, χωρίς φυσικά να είναι σίγουρο πόσοι και με τι όρους θα επαναπροσληφθούν. 
Αν περάσουν αυτά τα σχέδια, θα ανοίξει ο χορός των μαζικών απολύσεων στον κλάδο των τραπεζών,  που είναι απαίτηση των τραπεζιτών και έχουν την ευλογία Τρόικας-κυβέρνησης. Άλλωστε οι συγχωνεύσεις  - εξαγορές τραπεζών έχουν εκτός των άλλων σκοπό να μειωθεί το εργατικό κόστος, με μείωση προσωπικού και χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Χιλιάδες τραπεζουπάλληλοι θα οδηγηθούν στην ανεργία, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ποσοστό. Σε συνδυασμό με τη λήξη της κλαδικής σύμβασης στις 13/2, όλα συντελούν σε μια εφιαλτική εικόνα για τις εργασιακές σχέσεις των τραπεζουπαλλήλων.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι που επιβάλλουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ γίνονται σε πλήρη σύμπλευση και για την ικανοποίση των συμφερόντων των μεγαλοεργοδοτών, και ιδιαίτερα των τραπεζιτών. Στόχος τους δεν είναι παρά η διάσωση του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδών του, η μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη «ειδική οικονομική ζώνη» όπου δεν θα υπάρχει κανένα δικαίωμα, όπου θα κυριαρχεί η απόλυτη εκμετάλλευση, η εξατομίκευση και η υποταγή στην εργοδοτική εξουσία.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στηρίζουμε τον πολύμορφο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια Τρόικας – κυβέρνησης- τραπεζιτών. Η κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΤΤ καθώς και η απεργία που έχει προκηρυχθεί, πρέπει να στηριχθεί από όλους τους εργαζόμενους, κόντρα στην πλειοψηφία της ΟΤΟΕ που έχει αποδεχθεί το σπάσιμο του ΤΤ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: