Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση Για Την Επιστράτευση Των Εκπαιδευτικών

Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί.
Κάτω η επιστράτευση και η απαγόρευση των απεργιών.
14-5-2013
Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων έβαλε στο στόχαστρο και την εκπαίδευση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυσιάζονται ως άλλες Ιφιγένειες για να ξεπληρωθούν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι και να μη χάσουν κέρδη οι επιχειρηματίες.
Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η Τρόικα επιδιώκουν να μειώσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία και ψηφίζουν αιφνιδιαστικά νόμους για τον περιορισμό του αριθμού των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.
Γι’ αυτό καταργούν χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα και χιλιάδες οργανικές θέσεις και τμήματα, αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα, σταματούν το διορισμό εκπαιδευτικών, απολύουν ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτές, θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση των εκπαιδευτικών, την «αξιολόγηση»-χειραγώγηση και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους με στόχο τη δημιουργία εργαζομένων - λάστιχο και στο δημόσιο σχολείο (όπως και στον ιδιωτικό τομέα) ώστε κάποιοι να περισσέψουν ως «υπεράριθμοι» και τελικά να απολυθούν. Γι’ αυτό ετοιμάζουν νέους νόμους για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, με στόχο τα σχολεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, οι μαθητές να μετατραπούν σε πελάτες και οι διευθυντές των σχολείων σε managers, η ουσιαστική γνώση να αντικατασταθεί από αποσπασματικές πληροφορίες και δεξιότητες και  η διδασκαλία από συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς. Γι’ αυτό διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και τους εξαθλιώνουν, υποχρεώνοντάς τους να μετακινούνται  σε απομακρυσμένες περιοχές για πολλά χρόνια και με επίδομα αντί για μισθό.
Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση αποφάσισαν να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων και της δημόσιας εκπαίδευσης. Η απεργία τους είναι απεργία για τη δημόσια παιδεία, είναι απεργία για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και στο μέλλον, για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Είναι ψηφίδα στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και η νίκη της μπορεί να γίνει αφετηρία για να απαλλαγεί όλος ο λαός με τους αγώνες του από των εφιάλτη των μνημονίων, του χρέους και των αντεργατικών μέτρων.
Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν στηριχτεί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κατηγορούν τους καθηγητές ότι παίζουν με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Οι ίδιοι όμως και το σύστημά τους έχουν δημιουργήσει ένα σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, την ίδια στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται, οι σχολές καταργούνται, η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64% και η μετανάστευση θερίζει. Δεν δικαιούνται να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που σκοτώνουν τα όνειρα και το μέλλον της!
Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση που τους επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά πριν ακόμα αποφασίσουν να απεργήσουν! Μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και των ναυτεργατών, ήρθε νέα απαγόρευση απεργίας!
Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψουν τη μέχρι τώρα προδοτική στάση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των καθηγητών, προκηρύσσοντας τώρα Γενική απεργία για τις 17/5 με την προοπτική να γενικευτεί ο αγώνας! Καλούμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες (ΣΥΕΤΕ, ΟΤΟΕ κλπ) να διευρύνουν το απεργιακό μέτωπο με απεργία στις 17/5. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/5, 12.00-3.15 .
Είμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Οι καθηγητές απεργούν για όλους μας, γι' αυτό όλοι είμαστε στο πλευρό τους! Η νίκη στον αγώνα τους μας αφορά όλους.
Κάτω η χούντα Κυβέρνησης  - ΕΕ –ΔΝΤ! Όλοι στους δρόμους! 
www.protasiptooptikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: