Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Περιφερειακή Συνάντηση Εργαζομένων ΕΤΕ στη Θεσσαλονίκη

(Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε :)

Οι εξελίξεις στον κλάδο μας είναι ραγδαίες. Υπογραφή νέας κλαδικής, τροποποίηση της επιχειρησιακής του Αυγούστου, συγχωνεύσεις τραπεζών, εφεδρείες και ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημά μας και στα εργασιακά μας δικαιώματα, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθεί. Όλα αυτά δεν μας αφήνουν αδιάφορους καθώς αφορούν και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή μας. Επιλέγουμε να μη μένουμε πια στο σκοτάδι και να μην είμαστε θεατές των εξελίξεων αλλά να δράσουμε «από τα κάτω», να συζητήσουμε για τα προβλήματά μας και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Γι αυτό οι συνάδελφοι που συμμετείχαμε στην προηγούμενη συνάντηση του Φλεβάρη προχωράμε σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί:
Σάββατο18 Μαΐου 18:00 στα γραφεία Β. Ελλάδας του ΣΥΕΤΕ (Ερμού 28, 4ος όροφος)

Ακολουθεί το απολογιστικό κείμενο που είχαμε γράψει συλλογικά μετά την Περιφερειακή συνάντηση του Φλεβάρη:

Περιφερειακή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στα Γραφεία Βόρειας Ελλάδας του ΣΥΕΤΕ (Ερμού 28, 4ος όροφος) πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνάντηση (που είχε καλεστεί από 19 υπογράφοντες)  περίπου 30 συναδέλφων που εργάζονται στη Β. Ελλάδα εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου αλλά και των ραγδαίων εξελίξεων στα εργασιακά.
Έγινε ένας πολύ πλούσιος και γόνιμος διάλογος με  πολλές τοποθετήσεις. Η συζήτηση εστιάστηκε γύρω από τις αδυναμίες της ηγεσίας του Σωματείου, τις εξελίξεις στα εργασιακά (συγχωνεύσεις, Εθελουσία- Εφεδρεία, κτλ.)και τονίστηκε η ανάγκη για πιο ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων  στον σχεδιασμό δυναμικών αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Ακόμα, συζητήθηκε η σημασία της συμμετοχής μας στη Γ.Σ. του Συλλόγου στις 2 Μάρτη αλλά και η προσπάθεια να ζητηθεί ο λόγος από όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους προκειμένου να διεξαχθεί μια πραγματικά δημοκρατική και δημιουργική διαδικασία.
Αναδείχτηκε η επιθυμία για συνέχιση και επέκταση τέτοιων πρωτοβουλιών (τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να επιδιώκει το ΔΣ και τα Νομαρχιακά Παραρτήματα του Συλλόγου, αλλά δεν υλοποιεί) όπου οι συνάδελφοι δημοκρατικά μπορούν να συζητάνε, να συμμετέχουν, να ελέγχουν - κρίνουν τα πεπραγμένα της ηγεσίας, αλλά και να διαμορφώνουν τους όρους για πιο αποτελεσματικές διεκδικήσεις και μάχες στο εγγύς μέλλον.
Πιστεύουμε ότι με τη συνάντηση αυτή έγινε ένα πρώτο βήμα για την πραγματική συζήτηση μεταξύ συναδέλφων και καλούμε στην επόμενη συνάντηση για ακόμα μαζικότερη συμμετοχή.
Εργαζόμενοι στη ΕΤΕ που συμμετείχαν στην περιφερειακή συνάντηση Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: