Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στον εργατικό αγώνα στη Μαλαματίνα

 

Ο αγώνας των εργαζομένων στη Μαλαματίνα είναι δίκαιος!

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, καταγγέλλοντας παράλληλα την πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν καταλάβει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου χτυπώντας με βαρβαρότητα δεκάδες εργαζόμενους και αλληλέγγυους.

Ταυτόχρονα, έφερναν λίγους απεργοσπάστες και προσπαθούσαν να σπάσουν την απεργία με τη βία για να δουλέψει το εργοστάσιο, καθώς η απεργία τους έχει κοστίσει.

Στόχος της εργοδοσίας και της κυβέρνησης είναι να σπάσουν έναν σημαντικό εργατικό αγώνα που διαρκεί ήδη 6 εβδομάδες.  

 Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ αρνούνται να δεχθούν τις απολύσεις των συναδέλφων τους και τις ατομικές συμβάσεις φτώχειας και ελαστικής εργασίας, και αποφασίζουν σε Γενικές Συνελεύσεις νέες απεργίες διαρκείας.

Τα περίφημα σχέδια εξυγίανσης και μετασχηματισμού τα ζούμε όλοι στο πετσί μας: στο νέο ιδιοκτήτη η κυβέρνηση ΝΔ διέγραψε χρέη ύψους 30 εκ (!) σε δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. 

Προχώρησαν σε πρόγραμμα μείωσης προσωπικού, όμως δεν τους έφτασαν όσοι έφυγαν «οικειοθελώς» και προχώρησαν σε 15 απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι!

Η επιχείρηση τρομοκράτησης, με τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τις διώξεις έχουν τελικά δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον δίκαιο αγώνα. 

Δεκάδες σωματεία και φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, ενώ στις 6 Σεπτέμβρη έγινε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και παράλληλη συγκέντρωση αλληλεγγύης και στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαμε.  

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, τα σωματεία του κλάδου των τραπεζών και κάθε εργατική συλλογικότητα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. 

Η κίνησή μας θα συνδράμει συμβολικά για την οικονομική στήριξη των απεργών.

Το μέτωπο πρέπει να διευρυνθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, να ξεσπάσουν παντού αγώνες, να υπάρξει επιτέλους μια πανεργατική αντεπίθεση στην άθλια κατάσταση που βιώνουμε με μισθούς πείνας, απολύσεις και την ακρίβεια να μας έχει εξαθλιώσει.  

·      Να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

·      Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα», να σταματήσει κάθε δίωξη.

·      Να φύγουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία, όχι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

·      Η ταξική αλληλεγγύη θα νικήσει!

ΟΛΟΙ/ΕΣ στην ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Σάββατο 10/9/22, 6.00 μ.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: