Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επιστολή προς ΔΣ ΣΥΕΤΕ για επιχειρησιακή σύμβαση

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ
30-4-2010

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου αρχές Απρίλη ότι υπήρξε συνάντηση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ με τη Διοίκηση για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης για το 2009, χωρίς να αναφέρεται αν δεσμεύτηκε η Διοίκηση να δεχθεί τα αιτήματα του Συλλόγου.

- Είναι δυνατόν ο ΣΥΕΤΕ να πηγαίνει με το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων που είχε καταρτίσει πριν από ένα χρόνο για να υπογράψει την περσινή σύμβαση? Μετά από τόσες αυξήσεις φέτος στις τιμές, το ΦΠΑ , τη βενζίνη, τη ΔΕΗ κλπ., είναι συνδικαλιστικό ατόπημα να μην αναπροσαρμοστούν τα αιτήματα.
- Είναι δυνατόν ενώ έχει φτάσει Μάης 2010 κι αφού, λόγω της τρομερής καθυστέρησης των 2 μεγάλων παρατάξεων δεν έχει υπογραφεί επιχειρη. σύμβαση για την περσινή χρονιά, να μην υπάρχει πρόθεση από το Σύλλογο να υπογραφεί διετής επιχειρησιακή σύμβαση για 2009-2010 με νέα αιτήματα?
- Είναι δυνατόν να μην παίρνει υπόψιν της η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ ότι τα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ για το 2009 ήταν 923 εκ. ευρώ μετά φόρων?
- Είναι δυνατόν μετά από 2 συναντήσεις κι αφού η διοίκηση δείχνει αδιάφορη, να σκέφτεται ο Σύλλογος να συμφωνήσει ή παζαρέψει 5-6 επιδόματα, αντί να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να επιτύχει μια ικανοποιητική σύμβαση για τους εργαζόμενους?

Τα ερωτήματα αυτά τα θέτουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι που οικονομικά έχουν «γονατίσει». Ζητάμε να γίνει άμεσα αρχές Μάη έκτακτη Γ. Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ για την επιχειρησιακή σύμβαση, όπου θα αποφασίσουμε οι συνάδελφοι με τι πλαίσιο διεκδικήσεων θα απευθυνθούμε στη Διοίκηση, αν πρέπει από τώρα να υπογράψουμε και για το 2010 ώστε να μη χάσουμε αναδρομικά μηνών, με τι αγώνες θα πετύχουμε την υπογραφή σύμβασης κλπ.
Εμείς, λαμβάνοντας υπόψιν τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, την επίθεση που γίνεται στις συλλογικές συμβάσεις, τα προκλητικά κέρδη της Εθνικής, την ανάγκη για αύξηση του προσωπικού και προστασία των ενοικιαζόμενων από τυχόν απολύσεις, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ υπογραφή τώρα διετούς επιχειρ. Σύμβασης 2009-2010:

· Ενσωμάτωση των μικρών επιδομάτων σε ένα μεγάλο επιχειρησιακό επίδομα του ύψους των 500 ευρώ σε όλους συμπληρωματικά στο βασικό μισθό, (ώστε ο κατώτερος μισθός να φτάσει τα 1500) ώστε να πάρουμε μια πραγματική οικονομική «ανάσα», αντί για δεκάδες μικροεπιδόματα που δεν μετρούν και στο συντάξιμο μισθό.
· Κατάργηση των στόχων. Αντί του μεταβλητού και εξατομικευμένου «μπόνους», το επίδομα ισολογισμού και αδείας να γίνουν ένας μισθός. Καμία σύνδεση μισθού – παραγωγικότητας.
· Προσλήψεις άμεσα 2.000 συναδέλφων με δημόσιο διαγωνισμό και διαφανείς διαδικασίες. Προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών, κι όχι μέσω εργολαβιών. Καμία εθελουσία χωρίς συμφωνία για αντίστοιχες προσλήψεις.
· Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην ΕΤΕ (εργολαβίες, ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι 4μηνοι, 6μηνοι κλπ.). Να σταματήσουν οι προσλήψεις των εξωτερικών συμβούλων. Να καταργηθεί ο θεσμός της «ενοικίασης», όλοι οι ενοικιαζόμενοι να ενταχθούν στον κανονισμό εργασίας χωρίς διακρίσεις.
· Κατάργηση των παροχών σε διευθυντικά στελέχη (μπόνους, μετοχές, stock options, κάρτες, αυτοκίνητα).
· Επίδομα οθόνης 100 ευρώ. Αύξηση 30% των επιδομάτων teller, διαχειριστικού, βαθμού, ευθύνης, ξένης γλώσσας, πτυχίου.
· Δραστική μείωση του ωραρίου άμεσα. Κανένα κατάστημα στην Εθνική ανοιχτό απόγευμα και Σάββατο. Να κλείσουν τα παραρτήματα στον Κωτσόβολο, Media Markt. Κατάργηση των βαρδιών που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες διευθύνσεις (μέχρι και 3-11 το βράδυ!). Κανένα σεμινάριο απόγευμα ή Σάββατο.
· Μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για τις εγκύους και παράταση του μειωμένου ωραρίου κατά 2 ώρες στις μητέρες παιδιών μέχρι 6 ετών.
· Να δοθεί και τώρα η δυνατότητα εξαγοράς των ημερών απεργίας με ευνοϊκές ρυθμίσεις. Να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές της η τράπεζα και κατά την απεργία.
· Κατάργηση του προσωπικού ασφαλείας ως απεργοσπαστικού μηχανισμού.
· 30 ημέρες άδεια σε όλους τους εργαζόμενους. Φοιτητική άδεια 30 ημέρες για φοιτητές/ μεταπτυχιακούς.
· Όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης(πρώην Εθνοκάρτα, ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι), να ασφαλίζονται στο ΤΥΠΕΤ και στα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΤΕ. Οι καθαρίστριες να παραμένουν ασφαλισμένες στο ΤΥΠΕΤ και μετά τη σύνταξη. Όχι στην λειτουργία του ΤΥΠΕΤ με ιδιωτικοποιημένα κριτήρια, κάλυψη από την ΕΤΕ των οφειλομένων στο ΤΥΠΕΤ με τις κρυφές εθελουσίες. Κάλυψη νοσηλίων, φαρμάκων και εξετάσεων κατά 100%.
ΜΑΡΙΑ ΞΙΦΑΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΕΤΕ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: