Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κάτω η ματωμένη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ!

6 ΜΑΪΟΥ 2010

ΚΑΤΩ Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ!


Η εργατική τάξη μίλησε! Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση των πάνω από 200.000 διαδηλωτών, η μεγαλύτερη από το Πολυτεχνείο και μετά, από το Πεδίο του Άρεως μέχρι τη Συγγρού, έστειλε ισχυρό μήνυμα ότι αρνείται συνολικά την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και τα σαρωτικά αντιλαϊκά μετρά που θέλουν να επιβάλλουν.
Η πολιτικά απονομιμοποιημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε με τη βία να καταστείλει τη δίκαιη οργή του λαού και να επιβάλει τα άδικα μέτρα, ενώ φέρει την πολιτική ευθύνη για τον άδικο χαμό των 3 συναδέλφων μας! Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές ήρθανε αντιμέτωποι με την άγρια κατασταλτική επίθεση της αστυνομίας, με τεράστια ποσότητα δακρυγόνων και ξύλο γύρω από τη Βουλή, κι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την ρίψη χημικών και το ποδοπάτημα.
Ο θάνατος των 3 τραπεζοϋπαλλήλων θα κατατρέχει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
, με τον ίδιο τρόπο που κατατρέχει χρόνια τώρα τη ΝΔ ο θάνατος των τεσσάρων εργαζομένων στον Κ. Μαρούσι το 1991 μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από αστυνομικά δακρυγόνα, στο φόντο των γιγαντιαίων νεολαιίστικων διαδηλώσεων εκείνης της εποχής. Τα χέρια τους βαφτήκαν με το αίμα των 3 συναδέλφων μας στη Marfin, που η ανηλεής διοίκηση της τράπεζας ως φυσική αυτουργός όχι μόνο δεν άφηνε να απεργήσουν ή να φύγουν μετά τις 12, αλλά δε φρόντισε καν για τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας στο κατάστημα.
Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για άλλη μια φορά δεν έδειξαν εικόνα από τη συγκλονιστική διαδήλωση της Αθήνας και των άλλων πόλεων, ούτε αναφέρθηκαν στη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε απεργούς και συνταξιούχους. Αντίθετα, έσπευσαν, σπάζοντας την απεργία τους, να εκμεταλλευτούν το τραγικό γεγονός για να τρομοκρατήσουν το λαό και να μας πείσουν ότι πρέπει να σταματήσουμε τις δίκαιες κινητοποιήσεις και απεργίες. Η μαζική δράση του ταξικού εργατικού κινήματος δεν έχει καμία σχέση με την τυφλή, αναποτελεσματική και πολιτικά αξιοποιήσιμη από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους βία που ασκείται στις πλάτες και σε βάρος του μαχητικού εργατικού κινήματος.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Δεν πέρασε ούτε χτες όταν το εργατικό κίνημα δεν υποχώρησε, δεν διαλύθηκε μετά από 3 ώρες δακρυγόνων μπροστά στις ορδές των βαρβάρων της ΕΛΑΣ. Ανασυντάχθηκαν και αντιμετώπισαν με σθένος, τους «πράσινους» Πραίτορες και τα τροχοφόρα της Αστυνομίας. Ένα καινούριο, μαχητικό πνεύμα που ανατέλλει θα είναι και η ελπίδα μας μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα.
Η πρώτη μαζική απάντηση που δόθηκε με την πανεργατική απεργία και τις διαδηλώσεις πρέπει εδώ και τώρα να κλιμακωθεί
. Με απεργιακό κίνημα ανατροπής, με λαϊκή εξέγερση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, με ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης, με αντικαπιταλιστικό μέτωπο εργατικής χειραφέτησης.

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στο ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6.00 μ.μ.
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
e-mail: protasiprooptik@in.gr, Ιστοσελίδα: www.protasiprooptikis.blogspot.com
Επικοινωνία: 6974861242, 6978198912, 6932559792, 6978838612

Δεν υπάρχουν σχόλια: