Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

6 μέλη του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ ζητούν έκτακτη συνεδρίαση

Δημοσιεύουμε επιστολή των 6 συμβούλων(των ΔΑΣ, ΕΝΙΑΙΑΣ και ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ) προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι βάσει καταστατικού του ΔΣ "Το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μια φορά το μήνα ή έκτακτα, όταν το καλέσει ο πρόεδρος ή όταν το ζητήσουν εγγράφως 5 τακτικοί σύμβουλοι. Στην περίπτωση αυτή ο πρόεδρος υποχρεούται να συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο μέσα σε 5 ημέρες το αργότερο."
Πρόταση Προοπτικής - Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής
Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ
Αθήνα 28-5-2010

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας ιστορικής επίθεσης στο εργατικό κίνημα στη χώρα μας. Τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων, περικοπή 13ου και 14ου μισθού σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους με προοπτική επέκτασης σε όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, περικοπή επιδομάτων, ενώ βρισκόμαστε προ των πυλών για κατάργηση κλαδικών συμβάσεων, αύξηση ορίου απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης με δραματική μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας και των χρόνων εργασίας για πλήρη σύνταξη.
Παράλληλα, το τραπεζικό κεφάλαιο, για να θωρακίσει τα κέρδη του, θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, που θα επιφέρουν νέες βίαιες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στον κλάδο μας. Θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις, σε συνδυασμό με την κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Παρόλα αυτά, είναι τραγικό και τρομερά αναντίστοιχο με την περίσταση ότι το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ δεν έχει καν συνεδριάσει αυτούς τους τελευταίους 3 μήνες – τελευταία συνεδρίαση ήταν στις 22 Φλεβάρη -, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.

Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική την ανάγκη για άμεση σύγκλιση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για τα εξής θέματα: ασφαλιστικό, επιχειρησιακή σύμβαση, κλαδική σύμβαση, ενεργοποίηση απεργιακού ταμείου, οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων (να τεθεί το ΔΣ σε διαρκή συνεδρίαση και να δοθούν άδειες σε όλα τα μέλη του ΔΣ σε Αθήνα και επαρχία για περιοδείες και σύγκλιση συνελεύσεων σε κατ/τα και δ/νσεις), λοιπά θέματα (αποζημιώσεις της ΕΤΕ στους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται, αύξηση οδοιπορικών, υπόλοιπα αδειών, τραπεζικό σύστημα) κλπ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ
Κατσάνος Θανάσης
Μπακάλης Κώστας
Ξιφαρά Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πολίτης Αλέκος
Χαλιού Έφη

Δεν υπάρχουν σχόλια: