Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Kάλεσμα αγώνα για τις 8-3-2019, Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας


Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή, είναι αγώνας και πάλη ταξική!

Στις 8 Μάρτη 2019, εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα προχωρήσουν σε διεθνή απεργία, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και να μπει φραγμός στην καταπίεση. Δεν ξεχνάμε τους σημαντικούς αγώνες που ξέσπασαν στις 8 Μάρτη 1857, όταν στη Ν. Υόρκη εκατοντάδες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας τόλμησαν και βγήκαν για πρώτη φορά δυναμικά σε διαδηλώσεις, οργανώνοντας απεργία με αίτημα τη μείωση του χρόνου εργασίας και ίση μισθολογική μεταχείριση με τους άνδρες.

Σε όλο τον κόσμο, και στη χώρα μας, οι γυναίκες βιώνουν την πιο σκληρή πλευρά της εκμετάλλευσης και αντεργατικής επίθεσης, αφού είναι στην κορυφή της ανεργίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η μητρότητα πλήττεται βάναυσα μέχρι και με απολύσεις εγκύων, οι γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και βαναυσότητα, ενώ εντείνεται η ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία

Στις τράπεζες, οι συναδέλφισσές μας που εργάζονται με το σύγχρονο δουλεμπόριο της ενοικιαζόμενης εργασίας, αντιμετωπίζουν απολύσεις και μισθούς πείνας, δεν έχουν δικαίωμα σωρευτικής άδειας, ενώ οι καθαρίστριες εργάζονται μέσω εργολάβων για 200 ευρώ το μήνα. 
 
Τα δικαιώματα των γυναικών, η στήριξη της μητρότητας και η πάλη για ισότητα ενάντια σε κάθε είδους διάκριση λόγω φύλου, πρέπει να μπουν μπροστά στα αιτήματα του εργατικού κινήματος. Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να οργανωθούν και να είναι πρωτοπόρες στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.


Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε στη συμμετοχή στη 2ωρη παναττική στάση εργασίας (12.45 ως λήξη ωραρίου στις τράπεζες) που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Μάρτη, μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία και οργανώσεις, και στη συγκέντρωση στις 2 στην πλ. Κλαυθμώνος.
  • Κατάργηση των μισθολογικών ανισοτήτων λόγω φύλου. Αξιοπρεπείς μισθούς για όλους.
  • Υπεράσπιση της εγκυμοσύνης και της μητρότητας, ώστε να μην γίνονται αιτία μη πρόσληψης γυναικών, απόλυσης . Συλλογικές συμβάσεις για όλους στις τράπεζες.
  • Άδειες ανατροφής παιδιών και στους δύο γονείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την υγεία.
  • Πάλη ενάντια σε κάθε αντίληψη περί κατωτερότητας της γυναίκα, σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής, την εργασία, την εκπαίδευση, την οικογένεια τη σχέση των φύλων. Υπεράσπιση και διεύρυνση κάθε δομής κοινωνικού κράτους που απελευθερώνει τη γυναίκα από βάρη και δεσμά στην εργασία και στην οικογένεια.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση και τη θεαματοποίηση των γυναικών με το πλασάρισμα του γυναικείου κορμιού σαν εμπόρευμα. Πάλη ενάντια στα κυκλώματα trafficking και σωματεμπορίας.
  • Καμία διάκριση με βάση τη φυλή, τη θρησκεία το σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία (ΑμεΑ) ανεξαρτήτως φύλου.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, 8 ΜΑΡΤΗ, 12.45 – 14.45
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13.30 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
& ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 18.00 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
7-3-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: