Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επιστολή των συναδέλφων πρ. Πελοποννήσου προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ



«19/3/2019 

Συνάδελφοι,

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό να γνωστοποιήσει σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  την κατάσταση και το καθεστώς εργασίας των τελευταίων τραπεζοϋπαλλήλων της τράπεζας, που δεν έχουν ενταχθεί στον κανονισμό εργασίας του προσωπικού.

Με αφορμή την συζήτηση της νέας συλλογικής και  επιχειρησιακής σύμβασης, παρακαλούμε θερμά, να τεθεί προς την Διοίκηση της τράπεζας το θέμα της ένταξης μας στον κανονισμό. Η σημαντικότητα του θέματος αυτού  έχει αναγνωριστεί από πολλά μέλη του Δ.Σ και έχει χαρακτηριστεί ως εκκρεμότητας άμεσης ενέργειας, αφού εμείς δεν ήμαστε ειδικοί συνεργάτες, αλλά συνάδελφοι τραπεζοϋπάλληλοι.

Παρακαλούμε θερμά για την βοήθειά σας, δεδομένου ότι εκτός των άλλων, ως ειδικοί συνεργάτες στερούμαστε από το αυτονόητο δικαίωμα μας , αυτό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.
Με εκτίμηση

Οι συνάδελφοι της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.»

 Ως Πρόταση Προοπτικής, δηλώσαμε τη στήριξή μας στους 23 συναδέλφους που υπογράφουν στην επιστολή:

«Καλημέρα συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Ως Πρόταση Προοπτικής χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των συναδέλφων και στηρίζουμε πλήρως το αίτημά τους για ένταξη στον κανονισμό και στις συλλογικές συμβάσεις, επιχειρησιακή και συλλογική, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει σε πολλά ΔΣ. Δεν μπορεί να παραμένουν όμηροι τόσα χρόνια, και το ίδιο θεωρούμε για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους στην εθνική που βρίσκονται με ατομική σύμβαση εδώ και χρόνια, ενώ εργάζονται δίπλα μας και κάνουμε την ίδια δουλειά, κι οι οποίοι αυξάνονται αντί να μειώνονται με νέες κατηγορίες μεταξύ των οποίων και οι συνάδελφοι από τις συνεταιριστικές. Επίσης, επαναλαμβάνουμε ότι οι συνάδελφοι από την Τράπεζα Πελοποννήσου πρέπει επιτέλους να γίνουν δεκτοί από την πλειοψηφία του Συλλόγου να γραφτούν μέλη του ΣΥΕΤΕ, καθώς οι αιτήσεις τους δεν φτάνουν καν στη συνεδρίαση του ΔΣ κατά παράβαση του καταστατικού, ώστε να οργανωθούν μέσα από τις γραμμές του συλλόγου και να καλυφθούν συνδικαλιστικά να παλέψουν για το δικαίωμά τους.

Συναδελφικά»


Δεν υπάρχουν σχόλια: