Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Επιστολή συναδέλφου προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Αθήνα 4 Γενάρη 2008


ΠΡΟΣ ΤΟ :
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σοφοκλέους 15 Αθήνα 10551


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Καλή Χρονιά,

ΘΕΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ-
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Όπως γνωρίζετε, από τις 22 Νοέμβρη 2007, κατατέθηκαν 543 υπογραφές συναδέλφων μας μελών του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.(πάνω από το 1/20 των μελών) οι οποίοι ζητούν με βάση το άρθρο 12 του καταστατικού τη προκήρυξη ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με θέμα το Ασφαλιστικό.
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε αυθόρμητα από τη βάση των συναδέλφων του δικτύου και καταδεικνύει την αγωνία και την ανησυχία των συναδέλφων που ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση αλλά πάνω απ’ όλα απαιτούν δράση από τα συλλογικά όργανα (και εν προκειμένω από τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. )που αδρανούν προκλητικά και ύποπτα!
Σήμερα, 45 μέρες μετά την κατάθεση το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., δεν έχει προκηρύξει ως όφειλε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση αγνοώντας τη θέληση των συναδέλφων, αλλά πάνω απ’όλα παρανομώντας μην εφαρμόζοντας το Καταστατικό του Συλλόγου (άρθρο 12)

Συνάδελφοι,
Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί,εδώ και τρεις μήνες υπάρχουν δύο περιστατικά που ανησυχούν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους:1. Η υπουργική απόφαση να αλλάξει το ΔΣ του Ταμείου Συντάξεων, ώστε να αποκτήσουν πλειοψηφία κυβέρνηση και εργοδότες, δείχνει τη βούληση να ενταχτεί το συντομότερο το ταμείο κύριας σύντ. στο ΙΚΑ (νόμος 3029/02, Ρέππας) κάτι που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.2. Η ένταξη των νέων συναδέλφων που προλήφθηκαν από 1-1-2005 στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ για την επικουρική τους ασφάλιση αποτελειώνει το έργο της διάλυσης των επικουρικών μας ταμείων, όπως προέβλεπε ο νόμος 3371/05. Επιτείνει το διαχωρισμό των συναδέλφων σε νέους και παλιούς, βάζει ταφόπλακα με αντιδημοκρατικό τρόπο σε κατακτήσεις χρόνων στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.Μπροστά σε αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις ο εφησυχασμός του Συλλόγου μας ανησυχεί ιδιαίτερα τους συναδέλφους που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική αντίδραση.
Για το λόγο αυτό μαζεύτηκαν από τη βάση οι υπογραφές πάνω του 1/20 των μελών σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού του Συλλόγου μας προκειμένου να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Συνάδελφοι,
Δεν ξέρω αν έχετε συναίσθηση για τις σοβαρές συνδικαλιστικές και ποινικές ευθύνες που αναλαμβάνετε μην εφαρμόζοντας το Καταστατικό του οποίου υποτίθεται ότι είστε θεματοφύλακες.
Ευθύνες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε έκπτωση το Δ.Σ. και το διορισμό Προσωρινής Διοίκησης.
Το γεγονός ότι σε αντίθεση με τη πλειοψηφία του Δ.Σ.( που με την άρνησή της να εφαρμόσει το καταστατικό οδηγεί το Σύλλογο σε περιπέτειες) υπάρχουν συνάδελφοι που λειτουργούν μέχρι στιγμής με σύνεση επιθυμώντας να εξαντλήσουν κάθε καταστατική λύση στο πρόβλημα, σε καμία περίπτωση να μη εκληφθεί σαν αδυναμία!
ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ….

Συναδελφικά,


Γιώργος Θ. Δημητρόπουλος
Ε.Τ.Ε. Πλ.Κάνιγγος (129)

Δεν υπάρχουν σχόλια: