Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΕ

ΣΕΑΤΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
(www.seate.gr)
ΤΟ SITE ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΤΕ
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ... (2-4-2008).

Μαζικό διάβημα στη Διοίκηση έκανε σήμερα το πρωί, στις 9, το Δ.Σ. του Συλλόγου, προκειμένου να συζητήσει με τον κ. Διοικητή το θέμα των ιστοσελίδων του ΣΕΑΤΕ που κόπηκαν αυθαίρετα, αντιδημοκρατικά και παράνομα, από το δίκτυο της Τράπεζας.
Ο κ. Διοικητής απουσίαζε κι όταν αναζητήθηκε επικαλέστηκε επίσκεψη σε γιατρό για πρόβλημα υγείας.
Στις 10, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. είδε τον Υποδιοικητή κ. Δρούγκα, στον οποίο έθεσε το αίτημα για την άμεση αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο site. Στη συζήτηση που έγινε, ο κ. Υποδιοικητής απέρριψε το αίτημα, παραπέμποντας το θέμα για την επόμενη Τρίτη 8-4-2008 και διευκρινίζοντας πως, μέχρι τότε, δεν θα υπάρξει αλλαγή της στάσης της Τράπεζας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του Συλλόγου ζήτησε να διευκρινιστούν οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση στην πράξη λογοκρισίας και οι συνδικαλιστές, έκπληκτοι, άκουσαν τον κ. Υποδιοικητή ν΄ αναφέρει, ως λόγους την σκληρή κριτική, που γίνεται σε ορισμένες σελίδες, σε πολιτειακούς παράγοντες, (πρωθυπουργό) και σε θεσμούς, (Δικαιοσύνη). Αντίθετα ο κ. Δρούγκας επεσήμανε πως η λειτουργία του site δεν δημιούργησε προβλήματα επιχειρησιακά, όπως επίσης πως δεν "κατηγορείται" (το site), για ...απορρόφηση των εργαζομένων από τη δουλειά τους...
΄Αρα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Υποδιοικητής, οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση στην πράξη λογοκρισίας, ήταν πολιτικοί και μόνο !...

Μετά την απόρριψη του αιτήματος του Συλλόγου, το Δ.Σ. συνεδρίασε και πήρε απόφαση να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθήνας, η οποία και κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΑΤΕ στη 1 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, μεγάλο αριθμό επισκέψεων - που ξεπέρασαν τις 1000 - δέχτηκε το site του ΣΕΑΤΕ και των παρατάξεων, χθες το απόγευμα, μετά τις 3.30.
Οι εργαζόμενοι επισκέφτηκαν από Υπολογιστές, εκτός Τράπεζας, τις ιστοσελίδες, για να ενημερωθούν για τα συμβαίνοντα.
Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους που επισκέπτονται το
http://www.seate.gr/ να αντιγράφουν το ενημερωτικό κείμενο των ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ κι αφού το αναπαραγάγουν στο κατάστημα, να το μοιράζουν σ΄ όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: