Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Ζητούνται …ταμίες για ενοικίαση!

Δημοσιεύουμε ένα κειμενάκι που είχε γραφτεί για το έντυπό μας ''αντι-λογισμοί'' και δεν μπήκε τελικά λόγω ... έλλειψης χώρου...


Ζητούνται …ταμίες για ενοικίαση!


«Ζητούνται ταμίες προς ενοικίαση για δουλειά στην Εθνική Τράπεζα, δουλειά με το κομμάτι, πληροφορίες Δ/νση Προσωπικού ΕΤΕ». Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η αγγελία που σκέφτεται να δημοσιεύσει η Εθνική Τράπεζα, όπως αποκάλυψε ο περιφερειακόw διευθυντής κ. Θάνος. Σε …μετα-μεσηριανή συνάντηση (συνάντηση μετά τη δουλειά, όπως συνηθίζει η διοίκηση, απλήρωτη φυσικά) καταστημάτων του κέντρου αρχές Ιανουαρίου, ο περιφερειακός πέταξε τη βόμβα: προτείνει να ενοικιάζονται ταμίες σε καταστήματα, που θα δουλεύουν 4μηνοι ή 6μηνοι, και θα κλείνουν τρύπες όπου χρειαστεί.
Αντί δηλαδή να σταματήσουν τον απαράδεκτο θεσμό των ενοικιαζόμενων που ολοένα και αυξάνονται, σκέφτονται να τον επεκτείνουν και στους ταμίες, μια ειδική κατηγορία δουλειάς στην τράπεζα. Ξεχνούν προφανώς ότι η συγκεκριμένη θέση θέλει ‘σταθερούς’ υπαλλήλους, αφού και οι ίδιοι πρέπει να έχουν μια μόνιμη θέση κάπου και να μην αλλάζουν συνεχώς καταστήματα και χάνουν την αίσθηση της πελατείας, αλλά και τα καταστήματα χρειάζονται έμπειρους ταμίες που δεν θα κάνουν λάθη και θα έχουν και οι ίδιοι κίνδυνο να …πληρώσουν χρηματικά τα λάθη τους!
Βέβαια, σίγουρα ο κύριος Θάνος θα σκέφτηκε ότι οι ενοικιαζόμενοι ταμίες χωρίς δικαιώματα δεν θα μπορούν να αρνηθούν να πάνε ακόμα και δεκάδες χιλιόμετρα μακριά να καλύψουν ένα κενό σε κάποιο κατάστημα, ενώ σίγουρα δεν θα μπορούν να «κλείσουν» το ταμείο τους στις 2.30 και θα εξυπηρετούν μέχρι να τελειώσει η πελατεία, αφού θα κρέμεται η τρομοκρατία της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους. Το καλύτερο μέτρο πίεσης και απειλής προς τους ταμίες της Εθνικής δηλαδή! Ο ΣΥΕΤΕ τι κάνει για όλα αυτά ρωτάμε εμείς;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ(ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ), ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ!!
ΤΟΝΚΥΡΙΟ ΘΑΝΟ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΟΥΜΕ.....