Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση: Δεν πάει άλλο με τον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΟΤΟΕ!

Δεν πάει άλλο με τον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΟΤΟΕ!


Συνάδελφοι- ισσες,

Πραγματική πρόκληση για τους τραπεζοϋπάλληλους αποτελεί η ημερίδα που οργανώνει η ΟΤΟΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου με θέμα «Η κρίση του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος: Ανάγκη για μια νέα λειτουργία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος προς όφελος της Κοινωνίας και της Ανάπτυξης».

Σε μια χρονική στιγμή που
• όλη η κοινωνία τα έχει βάλει με τις τράπεζες, που με αφορμή τη χρηματοπιστωτική κρίση συνεχίζουν ακάθεκτες τη ληστρική πολιτική με αύξηση των επιτοκίων σε δάνεια και πιστ. Κάρτες,ι απειλούν με κατασχέσεις σπιτιών κλπ…
• η κυβέρνηση ΝΔ επιλέγει να δώσει το προκλητικό ποσό των 28 δις για να στηρίξει τις τράπεζες, ενώ ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αυξήσεις – ψίχουλα για μισθούς, συντάξεις, παιδεία και υγεία…
• εκδικάζεται η νέα προκλητική επίθεση των τραπεζιτών κατά του θεσμού της κλαδική σύμβασης, μετά την αγωγή που άσκησαν 9 τράπεζες εναντίον της τελευταίας σύμβασης που υπογράφηκε με τη διαμεσολάβηση του ΟΜΕΔ (για πρώτη φορά στα χρονικά του κλάδου), προκειμένου να μην εφαρμοστεί ούτε αυτή με τις ελάχιστες αυξήσεις… (Για την ιστορία, η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάρτη του 2009…)


Σε αυτή τη χρονική στιγμή η ΟΤΟΕ διοργανώνει ημερίδα –πρωινές ώρες πάντα και μόνο για συνδικαλιστές και δημοσιογράφους, αυτή τη φορά μάλλον για να αποφύγει εργαζόμενους που ίσως χαλούσαν τη «γιορτή»- στην οποία ομιλητές είναι τραπεζίτες, πρώην υπουργοί, πρόεδροι εργοδοτικών οργανώσεων, μέχρι και ο πρόεδρος του ΣΕΒ (Βγενόπουλος, Φιλιππίδης, Παναγιωτόπουλος, Χρυσοχοϊδης, κλπ.)! Η ΟΤΟΕ δηλώνει πως αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων που αφορούν στην αντιμετώπιση της κρίσης!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της ΟΤΟΕ, που αποτελεί άλλη μια απόδειξη του πόσο ο επίσημος αστικοποιημένος συνδικαλισμός βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τα αφεντικά μας και όχι σε πραγματική και ουσιαστική αντιπαράθεση. Οι γραφειοκράτες αυτοί δεν μας αντιπροσωπεύουν και δεν υπερασπίζουν τα συμφέροντα μας. Αντίθετα, ψάχνουν να βρουν τη λύση για την κρίση (την οποία εμείς πληρώνουμε) μαζί με αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτήν, δηλαδή τους τραπεζίτες αλλά και τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που από τις κυβερνητικές τους θέσεις στήριξαν τόσα χρόνια την ασυδοσία των τραπεζιτών.

Αυτό που έχουμε πραγματική ανάγκη εμείς οι εργαζόμενοι τώρα που εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης αρχίζει η τρομοκρατία του κεφαλαίου με απολύσεις, εκμετάλλευση, αυξήσεις τιμών κλπ., είναι πραγματικοί αγώνες για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες για τη ζωή μας. Αγώνες ανυποχώρητους, μαχητικούς, από τα κάτω και οργανωμένους απ΄ τους ίδιους τους εργαζόμενους, αγώνες που θα διεκδικούν όλη την «πίτα» του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, κι όχι τα ψίχουλα που ρίχνουν οι εργοδότες με τη σύμφωνη γνώμη του συμβιβασμένου συνδικαλισμού..

Εμείς απ΄ την πλευρά μας στις αρχές Δεκεμβρίου θα καλέσουμε σε δημόσια συζήτηση με θέμα την κρίση του καπιταλισμού, την πολιτική των τραπεζών και τη θέση των εργαζόμενων στις τράπεζες απέναντι σ΄ αυτήν… Σ΄ αυτή τη συζήτηση καλούνται να συμμετέχουν και τα τοποθετηθούν όλοι οι συνάδελφοι, αλλά κανένα αφεντικό…

27.11.2008

Πρόταση Προοπτικής - Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103695042 (25042), 6978198912, 6974787669

Δεν υπάρχουν σχόλια: