Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Επιτροπή συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απρίλη σύσκεψη της επιτροπής συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και την ανεργία στην ΕΣΗΕΑ.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Η επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία και συνδικαλιστές στο Μουσείο στις 11πμ. Τα σωματεία που συμμετέχουν στην επιτροπή θα κάνουν την προσπάθεια να οργανώσουν το κατέβασμα των συναδέλφων στο Μουσείο. Γι' αυτόν τον λόγο θα κυκλοφορήσει προκήρυξη της επιτοπής τις επόμενες μέρες.
2. Η Επιτροπή θα ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών απο συνδικαλιστές αλλά και απλούς εργαζόμενους για την νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων διεκδικώντας απο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να προωθήσουν αυτό το αίτημα που στό σήμερα απαντάει στην προσπάθεια των εργοδοτών να φορτώσουν την κριση στις δικές μας πλάτες.
3. Αποφασίστηκε η επιτροπή να πραγματοποιήσει δύο εξορμήσεις τις επόμενες μέρες εν' οψη και της Πρωτομαγιάς. Την Τρίτη 28/04 στις 6πμ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και την Πέμπτη 30/04 στη ΝΕΟΚΕΜ που απολύει εργαζόμενους.
4. Επόμενο μάζεμα της επιτροπής ορίστηκε για την Δευτέρα 11 Μάη στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: