Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Συμμετοχή Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. στη διαδήλωση των Α΄βάθμιων σωματειων, 10/9

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ"

ΑΠ 76 Κορωπί 4/11/09

ΘΕΜΑ : Για μια αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων στις εξελίξεις
Συλλαλητήριο Α΄βάθμιων σωματείων την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη, στις 7μμ στα Χαυτεία

Στη διάρκεια του καλοκαιριού γίναμε μάρτυρες σε σειρά αντιλαϊκών μέτρων και εξαγγελιών, από την κυβέρνηση, που εντείνουν ακόμα περισσότερο την επίθεση στους εργαζόμενους και τη δημόσια Παιδεία και επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση σ΄ αυτούς.

- Ένταση της λιτότητας, με εξαγγελίες για νέο πάγωμα των μισθών για τα επόμενα δύο χρόνια(!), την ίδια στιγμή που οι τράπεζες ανακοίνωσαν μεγάλα κέρδη για το 2009.
- Διαχωρισμός και διάσπαση των εργαζομένων στο δημόσιο με την εξαγγελία νέου μισθολογίου μόνο για τους νεοεισερχόμενους, από το 2010, με περικοπές των κλαδικών επιδομάτων (πχ εξωδιδακτικής απασχόλησης (320 ευρώ) ) και μισθούς ανάλογους με αυτούς του ιδιωτικού τομέα (700 ευρώ!)
- Γενίκευση της ελαστικής εργασίας, της 4ήμερης απασχόλησης, των εργολαβιών, της εκ περιτροπής εργασίας, του δουλεμπορίου.
- Νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα, περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών, δραστικό περιορισμό της υγειονομικής κάλυψης και εξαγγελίες για την εξίσωση των ορίων των γυναικών με τους άντρες και επέκταση των αντιασφαλιστικών αλλαγών και στο δημόσιο
- Νέο νόμο για την αναγνώριση των κολλεγίων και την προώθηση ραγδαίας ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παράλληλα με τις προτάσεις του ΠΙ που προέκυψαν από τη συμφωνία αυτών που συμμετείχαν στον προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία. Με αυτές επιχειρούν να προωθήσουν άμεσα τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις – αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση (π.χ. Η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση μαθητών σχολείων και εκπαιδευτικών , η επέκταση του σχολικού χρόνου, υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά που πηγαίνει παράλληλα με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και των ωραρίων των εκπαιδευτικών, κλπ)

Την ίδια περίοδο, σειρά ανακοινώσεων διαφόρων οργανισμών όπως ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΙΟΒΕ κλπ προχώρησαν σε ακόμα πιο επιθετικές προτάσεις ενάντια στους εργαζόμενους (μείωση μισθών, περικοπή δώρου Χριστουγέννων, υπολογισμός της σύνταξης με το μέσο όρο των μισθών όλου του εργασιακού βίου, κλπ). επιδιώκουν έτσι να ασκήσουν μια τρομοκρατία στους εργαζόμενους και να κατοχυρώσουν στη συνείδησή τους την ανάγκη της παραίτησης τους από αυτονόητα δικαιώματα τους. Θέλουν να κατοχυρώσουν ότι η κατεύθυνση των αντιλαϊκών ρυθμίσεων είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από το ποιος θα ‘ναι κυβέρνηση.

Ξέρουμε καλά ότι η προοπτική αυτή, θα αποτραπεί μόνο με τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει ο σύλλογός μας, πριν και μετά τις εκλογές.

Γι αυτό συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 10/9, στις 7μμ στα Χαυτεία, που διοργανώνουν σωματεία από διάφορους εργασιακούς χώρους, προκειμένου να υπάρξει μια αγωνιστική παρέμβαση εργαζομένων ενάντια σ΄ αυτή την πολιτική, και στην Αθήνα, παράλληλα με αυτή στη ΔΕΘ.
Καλούμε τους συναδέλφους και άλλα σωματεία να στηρίξουν την αγωνιστική αυτή πρωτοβουλία.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: