Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η πρώτη «μείωση» αποδοχών σε εργαζόμενους στην ΕΤΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ π. ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 23/9/2010

Η πρώτη «μείωση» αποδοχών σε εργαζόμενους στην ΕΤΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 22/9/2010 το απόγευμα τα στελέχη της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ(953) ενημερώθηκαν «ότι κατόπιν εντολής του Διευθυντή, από αύριο Πέμπτη 23/9/2010 και μέχρι την λήξη του έτους δεν θα πραγματοποιείται από το προσωπικό (μόνιμο και συνεργαζόμενο) καμία υπερωρία. Σε περίπτωση που το προσωπικό, το οποίο παρακαλείται να αποχωρεί στη λήξη του κανονικού ωραρίου, παραμένει στην υπηρεσία και εμφανίζεται στον TIMER ο χρόνος ως υπερωρία, ο χρόνος αυτός δεν θα λαμβάνεται υπόψη και δεν θα πληρώνεται.
Παρακαλούμε να ενημερωθεί όλο το προσωπικό.»

Έτσι ανακοινώθηκε η πρώτη «μείωση» αποδοχών του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού. Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την συνάντηση ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ και οι τραπεζίτες έκαναν πράξη τις «προτάσεις» τους.

Καμία διαπραγμάτευση, και καμία διαβούλευση δεν μπορεί να υπάρξει πλέον για την υπογραφή ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

Η ΟΤΟΕ δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.
ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση αποδοχών .

Το τραπεζικό σύστημα έχει μέσω των πακέτων στήριξης αντλήσει μόνο σε επίπεδο εγγυήσεων 65 δις (15 από το πακέτο των 28 δις + 25 δις + 25 δις πρόσφατα).
Οι τράπεζες έχουν πάρει τόσα δις από ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ πολίτικο κατεστημένο και θρασύτατα τολμάνε να κάνουν περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων καθώς έχουν την αβάντα του Συνδικαλιστικού Κατεστημένου της ΟΤΟΕ , του ΣΥΕΤΕ κτλ.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Καλούμε όλες τις παρατάξεις της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ που σέβονται τον εαυτό τους (και φυσικά τους εργαζόμενους) να παραμερίσουν τις «όποιες» παραταξιακές τους διαφορές και αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για κοινή δράση , ενάντια στις αποφάσεις της «ηγεσίας» που αβαντάρει με την «αδράνειά» της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Οι υπερωρίες μπορεί να είναι προαιρετικές και για αυτό με άνεση οι ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
Για χιλιάδες εργαζόμενους όμως αποτελούσαν «αναγκαίο» κακό επί χρόνια που όμως ενίσχυε το εισόδημά τους.
Τα τελευταία τρία (3) χρόνια δεδομένων των δύσκολων οικονομικών, ο χρόνος της υπερωριακής απασχόλησης ήταν το μόνο επιπλέον εισόδημα των εργαζομένων καθώς οι αυξήσεις ήταν από ανύπαρκτες έως μηδενικές.

Οι εκλεγμένοι σε αξιώματα συνδικαλιστές(ανεξαρτήτως παράταξης και πολιτικού χώρου) οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει χρόνος για «προβληματισμούς», καθώς οι εξελίξεις τρέχουν σε γρήγορους ρυθμούς.

Είναι ώρα για ΑΜΕΣΕΣ και ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ενέργειες από το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Μετά από όλα αυτά οι εργαζόμενοι (μόνιμοι & συνεργαζόμενοι) της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ (953) έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ο τίτλος της ανακοίνωσης 48 του ΣΥΕΤΕ «ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ» είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο και τίποτα άλλο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: