Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !

22- 6-2011

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις σφραγίζουν τις εξελίξεις. Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κυβέρνηση να πέσει από τα «κάτω». Μεγάλη η συμβολή του ανεξάρτητου αγωνιστικού εργατικού κινήματος.
Αλησμόνητη θα μείνει η απεργία της 15ης Ιούνη. Ο λαός έδειξε ότι δεν αστειεύεται. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι πάγωσαν τη χώρα με την τεράστια συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην απεργία και πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες αγνοώντας την αστυνομική τρομοκρατία. Το σχέδιο διάλυσης της μεγαλειώδους διαδήλωσης και εκκαθάρισης της πλατείας Συντάγματος έπεσε στο κενό. Αντί να φοβίσουν, πείσμωσαν περισσότερο τους διαδηλωτές.
Το νέο αυτό παλλαϊκό κίνημα δεν γεννήθηκε από το τίποτα και ξαφνικά. Συνέβαλαν όλοι οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος που: καλλιέργησαν την ιδέα της ακηδεμόνευτης, ταξικής, αμεσοδημοκρατικής αυτενέργειας των ίδιων των εργαζόμενων - συγκρούστηκαν σε όλη τη γραμμή του μετώπου με τη χούντα κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - επέβαλαν αιτήματα σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και όχι σύμφωνα με τη συμβιβαστική λογική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας - υιοθέτησαν δυναμικές μορφές πάλης αντίθετα με τις «λιτανείες» του κοινοβουλευτικού συνδικαλισμού.
Το κίνημα των πλατειών εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Αναδεικνύεται ξανά η αξία της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης, η δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού. Έχει ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία.
Τώρα πρέπει να μπει στη μάχη δυναμικά και μαζικά και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων. Δεν μας αξίζει η μοιρολατρία και η παθητικότητα. Έρχονται συγχωνεύσεις που θα φέρουν χιλιάδες απολύσεις και σφαγή στους μισθούς μας. Η μία μέρα απεργία στη ΔΕΗ κοστίζει 4 εκ ευρώ. Πόσο θα τους «τσούξει» η νέκρωση του τραπεζικού συστήματος με καθολική απεργία? Η 48ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την άλλη βδομάδα όταν ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το εργατικό κίνημα. Αν η κυβέρνηση κλυδωνίστηκε στις 15/6, τώρα πρέπει να τη ρίξουμε! Ζούμε ιστορικές στιγμές, δεν μπορεί τη στιγμή που ψηφίζουν στο Μεσοπρόθεσμο, να σκύβουμε το κεφάλι και να πηγαίνουμε στη δουλειά απεργοσπάστες!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ !

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 15/06/2011


Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε σήμερα την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.
Η σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί κα το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών δακρυγόνων.
Σήμερα οι πολίτες της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν. Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο…


e-mail:protasiprooptikis@gmail.com ,Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.co
Τακτικό μέλος ΔΣ ΣΥΕΤΕ: Ξιφαρά Μαρία (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042 (25042)
Αναπληρ. Μέλος ΔΣ ΣΥΕΤΕ: Τρυφερού Ευγενία (ΔΙΔΑΛΤ) 6985866002, 2103344432 (14432)

Δεν υπάρχουν σχόλια: