Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή ΕΑΚ Βύρωνα προς ΔΣ ΣΥΕΤΕ

                                                                                                       Βύρωνας, 30.11.2011

                                                ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥ.Ε.Τ.Ε.

Συνάδελφοι,
        Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 25.11.2011 πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο κατάστημα μας προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της διοίκησης για μείωση των μισθών μας κατά 20% . Ενόψει εξελίξεων που ενδεχομένως να μας οδηγήσουν σε μία κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση αλλά και προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας καλούμε τον Σύλλογο μας:

1)Να υπερασπιστεί ως "κόρη οφθαλμού" την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που όλοι έχουμε υπογράψει.

2) Να μην δεχθεί καμία μείωση μισθών, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη πραγματοποιηθεί  μέσω της περικοπής των εξόδων πελατείας, παιδικής μέριμνας και οικογενειακού επιδόματος!

3) Εάν είναι αναγκαία η περικοπή του μισθολογικού κόστους της Τράπεζας, αυτή να γίνει μέσω της κατάργησης των δεκάδων εξωτερικών συμβούλων που λαμβάνουν υπέρογκους μισθούς και την επάνδρωση των θέσεων τους με τα ικανά στελέχη που ήδη εδώ και χρόνια εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα και την έχουν διατηρήσει στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών τραπεζών.

4)Να διεκδικήσει να καταβληθούν όλες οι υπερωρίες(από τον Σεπτέμβριο) που η ίδια η Τράπεζα κάλεσε τους εργαζομένους της να κάνει προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της από την Βlack Rock.

Κύριοι, σε τέτοιες στιγμές θέλουμε να αισθανθούμε ότι Σύλλογος εκφράζει όχι μόνο τις δικές μας ιδέες και πεποιθήσεις αλλά και την βούληση μίας ολόκληρης κοινωνίας. Γιατί πίσω από κάθε εργαζόμενο στην Εθνική Τράπεζα κρύβεται μία ελληνική οικογένεια που τον τελευταίο καιρό βάλλεται από παντού.

Διεκδικήστε ότι απλά μας ανήκει.

                                                                                                                                Ε.Α.Κ. ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: