Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση για τη Συλ. Σύμβαση στην Alpha


ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Η διοίκηση του Συλλόγου, με την επιχειρησιακή συμφωνία έκανε άλλο ένα βήμα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας και των μεγαλοστελεχών της τράπεζας. Το προεδρείο παρέκαμψε το Δ.Σ του Σωματείου και άρχισαν περιοδείες ανά την Ελλάδα για να δημιουργήσουν κλίμα αποδοχής της συμφωνίας τους με την διοίκηση της τράπεζας. Δεν θέλουν και φοβούνται τον πραγματικό διάλογο με τους εργαζομένους μέσω Γενικής Συνέλευσης. Η στάση τους είναι συμβατή με το ρόλο που τους έχει ανατεθεί για να εξωραΐζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και να τα παρουσιάζουν σαν συμφέροντα όλων μας.

Η διοίκηση του Συλλόγου με την σύμβαση ντροπής που υπέγραψε:
1.        Επιβαρύνει την πλειοψηφία των συναδέλφων με μειώσεις μεταξύ 6% έως 10%. Προστατεύει τα συμφέροντα των μεγαλοστελεχών και όχι των απλών συναδέλφων.
2.        Ανοίγει το δρόμο για αποδοχή και άλλων μελλοντικών μειώσεων, (π.χ. μέσω κλαδικής σύμβασης, νομοθετικών ρυθμίσεων, κλπ)
3.        Προχωρά σε μια ακόμη ασφαλιστική υποβάθμιση σε βάρος των νέων συναδέλφων (ασφαλισθέντες μετά το 1992), καταργώντας το Ειδικό Επίδομα στις συντάξιμες αποδοχές τους.
4.        Τα επιδόματα που καταργήθηκαν και παρασχέθηκαν με το τίτλο «Ειδική Ρύθμιση ΕΣΣΕ 2012» όπως Χορηγήσεων, Εισαγωγών κατ/των  κ Κεντρικών Υπηρεσιών, Customer Service Alpha Private Bank, Συμψηφισμός, κινήσεως κλητήρων, κλπ, προφανώς βαίνουν σε μελλοντική οριστική κατάργηση.  

Συνάδελφοι,
Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την πολιτική των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να μας πείσουν ότι φταίνε όλοι οι άλλοι (κράτος, συνδικαλιστές,  Αριστερά, κλπ) εκτός από τους τραπεζίτες.  Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφθεί. Οι τράπεζες αφού πρωταγωνίστησαν στο «πάρτυ» των τελευταίων χρόνων σήμερα είναι χρεωκοπημένες και εξαρτώνται από τα χρήματα του Ελληνικού Λαού. Καμία ουσιαστική συνεισφορά δεν έχουν στα αποτελέσματα τους οι περικοπές στους μισθούς μας, όταν αναλογιστούμε ότι έχουν λάβει ενισχύσεις ύψους € 130 δις και αναμένεται να πάρουν επιπλέον άλλα € 50 δις σε «ζεστό χρήμα». Τα μεγαλοστελέχη θέλουν να προστατεύσουν. Όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι το κόστος της συμφωνίας για την τράπεζα είναι 5,68% επί των συνολικών αποδοχών, θα μπορούσαν να επιμερίσουν αυτό το κόστος στους υψηλόμισθους και τα μεγαλοστελέχη και να μην πειράξουν τις αποδοχές που καλύπτονται από κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.
     
Το προεδρείο του Συλλόγου που εκπροσωπείται μέσα από την παράταξη ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της παρακμής και για αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Δεν φαίνεται να έλαβαν το μήνυμα της κοινωνίας. Γυρίστε τους την πλάτη και με στάση μαχητική να αρνηθούμε τα τετελεσμένα που μας σερβίρουν.  
  •    ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
  •    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΑΝ ΑΜΥΘΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.
  •  ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ.
           
 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK
Μάιος 2012

Σημείωση: Ο Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου τι αποδοχές έχουν και πόσο θα επιβαρυνθούν από τις περικοπές που υπέγραψαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: