Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στρατηγική επιλογή του Ομίλου της Εθνικής η απαγόρευση του συνδικαλισμού;

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ έχουν αποδείξει ότι τους ενοχλούν ακόμη και οι ελευθερίες που προστατεύει το Σύνταγμα.  Ισχύει και για τη «μεγάλη μας φίλη» το ίδιο;
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική είχε καλέσει στις 27/11/2012 τους ενοικιαζόμενους -μέσω Icap- εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική σε ενημερωτική συνάντηση, με θέμα την κατάσταση στα εργασιακά και τη δυνατότητά των τελευταίων να εγγραφούν ως μέλη στο Σύλλογο.  Με ανακοίνωσή του την ίδια μέρα μας ενημέρωσε ότι η συνάντηση αυτή αναβλήθηκε μετά την έντονη αντίδραση του Διευθύνοντα Συμβούλου, κου Κατσουρίδη, οποίος αποφάσισε ότι στο «τσιφλίκι» του δε θα εφαρμόζονται οι νόμοι (και ιδιαίτερα το άρθρο 14 του Ν.1264/1982 παρ. 2 που διασφαλίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση) και απείλησε ότι όποιος από τους εργαζομένους μέσω Icap εγγραφεί στο Σύλλογο των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, θα απολυθεί! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Διοίκηση της Icap, που έσπευσε να διαμηνύσει τηλεφωνικά σε όλους τους υπαλλήλους ότι αν πάνε στη συνάντηση θα «δυσαρεστηθεί» ιδιαίτερα, μετά την απειλή του πρώτου ότι θα διακόψει τη συνεργασία μαζί της.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΑΕΕΓΑ «Η ΕΘΝΙΚΗ» τροποποίησε πριν από λίγο καιρό το καταστατικό του, ώστε να μπορεί να εγγράφει ως μέλη του ενοικιαζόμενο προσωπικό, που αποτελούν τους 200 στους 800 υπαλλήλους στην Εθν. Ασφαλιστική.
Αλήθεια, ο δικός μας ΣΥΕΤΕ θα κάνει επιτέλους κάτι για το θέμα των ενοικιαζόμενων εκτός από το να κοιτάει από την άλλη πλευρά, αφήνοντας τόσα χρόνια διάπλατα ανοιχτή την πόρτα πρόσληψης υπαλλήλων διαφορετικών ταχυτήτων;  Μήπως γιατί υπακούει στις ίδιες εντολές που ακολουθεί ο κος Κατσουρίδης;  Να θυμίσουμε τις επανειλημμένες προσπάθειες των συναδέλφων της Εθνοdata για ένταξη του σωματείου στην ΟΤΟΕ.  Τις συνεχείς αναβολές στην εξέταση αιτημάτων ελαστικά εργαζομένων για ένταξή τους στο ΣΥΕΤΕ.  Μήπως συνηγορεί υπέρ της απαίτησης του Ομίλου για ασυνδικάλιστους εργαζομένους;  Τελικά, ο ΣΥΕΤΕ με ποιον συντάσσεται;  Με τη Διοίκηση ή με τους εργαζομένους; 
·       Απαιτούμε ο ΣΥΕΤΕ και όλες οι παρατάξεις του Συλλόγου να πάρουν θέση κατά της ενέργειας της Διοίκησης της Εθν. Ασφαλιστικής.
·       Όλοι οι εργαζόμενοι στον ίδιο εργοδότη που εκτελούν την ίδια εργασία να υπάγονται στον ίδιο Κανονισμό Εργασίας.  Κατάργηση του θεσμού της ενοικιαζόμενης εργασίας, Κλείσιμο των εταιρειών του σύγχρονου δουλεμπορίου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·       Να ενταχθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική στο ΣΥΕΤΕ ( ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι κλπ). Κανείς ασυνδικάλιστος, κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: