Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα της Γ. Συνέλευσης του ΣΥΕΤΕ για αντιμετώπιση της ανόδου του φασισμού

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΥΕΤΕ 2/3/2013

Αντιμετώπιση της ανόδου του φασισμού

Η άνοδος του φασιστικού φαινομένου στη χώρα μας έχει πάρει μετά τις τελευταίες εκλογές μεγάλες διαστάσεις. Η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής οργανώνει μαζικά πογκρόμ, επιθέσεις σε μετανάστες, χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο και προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες ζούγκλας στην κοινωνία.
Ως εργαζόμενοι δεν είμαστε αδιάφοροι ως προς την άνοδο του ναζισμού στη χώρα μας, και στην προσπάθεια του να επιβάλλει διαχωριστικές γραμμές στο εργατικό δυναμικό, με μόνους κερδισμένους το μεγάλο κεφάλαιο. Εξάλλου, σε όσες χώρες επικράτησε ο φασισμός, όταν εδραιώθηκε, στράφηκε ενάντια στους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους.
Καλούμε, λοιπόν, τον ΣΥΕΤΕ να πάρει τις παρακάτω πρωτοβουλίες:
1. Δημοσιοποίηση στον Τύπο, στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ψηφίσματος με το οποίο θα καταγγέλλουμε τη δολοφονική φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής και θα δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα πάρουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα για να σταματήσουμε το έργο της πριν διαβρώσει όλη την κοινωνία.
2. Ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τον κίνδυνο του φασιστικού φαινομένου μέσα από την αποστολή έντυπου υλικού που θα αποκαλύπτει τις δράσεις και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.
3. Συγκρότηση Αντιφασιστικών επιτροπών σε Νομαρχιακό επίπεδο, στις οποίες θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν πιο μαζική και ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων. Οι επιτροπές αυτές θα είναι υπεύθυνες για την συστηματική ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και για το συντονισμό της δράσης μας με αντίστοιχες πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: