Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση: 9 Απρίλη απεργούμε για την αξιοπρέπεια και το μέλλον μας!

Παλεύουμε για την αξιοπρέπεια και το μέλλον μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
       Την Τετάρτη 9 Απρίλη έχει προκηρυχθεί πανεργατική απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και όλου του κλάδου των τραπεζών, έχουμε χίλιους λόγους για να απεργήσουμε και κανέναν για να πάμε για δουλειά.
       Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή διαλύει όλες τις ψευδαισθήσεις που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ περί «ανάπτυξης», «ανοίγματος των αγορών» και βελτίωσης της κατάστασης. Αν όλα πάνε καλά, γιατί ψήφισαν από τώρα για το 2017 δραστική μείωση των τριετιών για τους ανέργους που θα πιάνουν δουλειά μετά από 1 χρόνο ανεργίας, δηλαδή να προσλαμβάνονται με 580 ευρώ μισθό εργαζόμενοι 40-50-60 ετών; Γιατί καθόρισαν κατώτερο μισθό το 2017, χωρίς επιδόματα γάμου και τριετίες; Γιατί ψήφισαν την επέκταση του δουλεμπορίου της ενοικιαζόμενης εργασίας Γιατί ψήφισαν μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων; Γιατί ψήφισαν την απευθείας εφαρμογή της διαθεσιμότητας για τις ΔΕΚΟ που έχουν πάνω από 5000 εργαζομένους;
       Γιατί στην πραγματικότητα τίποτα δεν βελτιώνεται. Η δόση των 9 δις που θα μας δώσουν ΕΕ και ΔΝΤ τον Μάιο, θα πάει όλη για την εξόφληση δανείων και ομολόγων που λήγουν τέλη Μαίου! Η ΕΕ επιβάλει σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων και υπέρ του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, για να μη χάσει ούτε ένα ευρώ η ΕΚΤ. Για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση.
       Το δε νομοσχέδιο για τις τράπεζες, συνιστά ένα ακόμη "νόμιμο" σκάνδαλο. Αφού από το 2008 ως σήμερα έχουν στηρίξει τις τράπεζες με 250 δις για να μην καταρρεύσουν, τώρα τις επιστρέφουν ανακεφαλαιοποιημένες, έναντι πινακίου φακής, στους τραπεζίτες, είτε αυτοί είναι Έλληνες κεφαλαιοκράτες όπως η οικογένεια Λάτση που έγινε μεγαλομέτοχος της Εθνικής, είτε διεθνή fund, όπως τα καναδέζικα fund που επιδιώκουν να αγοράσουν τη Eurobank.
       Την ίδια στιγμή, στον κλάδο εξελίσσεται μεγάλη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Με το ωράριο να παραβιάζεται σε όλες τις τράπεζες καθημερινά και Σαβ/κα χωρίς να πληρώνονται πλέον υπερωρίες, με την Alpha Bank να προχωρά την 01/04 στη μείωση των μισθών των εργαζομένων της πρ. Εμπορικής κατά περίπου 25-40% αφού παρήλθε η μετενέργεια από τη λήξη της επιχειρης. Σύμβασης.
       Στην Εθνική, η εντατικοποίηση μετά την εθελουσία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το κόψιμο των οδοιπορικών πριν 5 μήνες έχει κοστίσει εκατοντάδες ευρώ σε χιλιάδες συναδέλφους, η επίθεση στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους καλά κρατεί. Από την άλλη, συνεχίζει να προσλαμβάνει χρυσοπληρωμένους συμβούλους, ενώ αποφάσισε, όπως μάθαμε από την ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ, να προσλάβει 200 πτυχιούχους μέσω ΥΚΙ που θα πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑδηλαδή χωρίς καμία επιβάρυνση για την Εθνική (!) – και θα είναι έξω από τις συλλογικές συμβάσεις, κάτι που αποτελεί πραγματική πρόκληση.
       Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν αναθέτουμε σε άλλους να αποφασίσουν και να πράξουν για εμάς χωρίς εμάς. Δεν περιμένουμε «σωτήρες» να μας σώσουν. Κόντρα στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ, που με την κήρυξη απεργίας δεν ξεπλένει τις αμαρτίες της, όπως τη πρόσφατη υπογραφή πίσω από τη πλάτη μας της συλλογικής σύμβασης με τον ΣΕΒ, νομιμοποιώντας τους μισθούς των 500 €. Κόντρα στην εργοδοτική ΟΤΟΕ, που «θάβει» και αυτήν την απεργία, για να μη διαταραχτεί η ομαλή λειτουργία των τραπεζών. Κόντρα στον συμβιβασμένο ΣΥΕΤΕ, που «κάνει γαργάρα» σε όσα γίνονται σήμερα στην ΕΤΕ εις βάρος μας.
       Σηκώνουμε το ανάστημά μας, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Να κατεβάσουμε ρολά στις τράπεζες, να κατεβούμε όλοι στους δρόμους και να ενωθούμε με τις απολυμένες καθαρίστριες, τους διαθέσιμους καθηγητές, όσους αγωνίζονται για να ανατρέψουν την καταστροφική «κοινοπραξία» κυβέρνησης – κεφαλαίου – Τρόικας.
        
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/4 & ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΑΘΗΝΑ 11.00 ΜΟΥΣΕΙΟ

69748612426974861242, 69464652966946465296,  6985866002, 69490789716949078971, 69750619966975061996

Δεν υπάρχουν σχόλια: