Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα απο τους 2500 της "εθελουσίας" για την συγκέντρωση του ΣΣΕΤΕ στις 30.9.2014

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ

Είμαστε κι εμείς που στις 31.12.2013 αφυπηρετήσαμε απο την τράπεζα υπο απαράδεκτα ασφυκτικές συνθήκες & προυποθέσεις, αναγνωρίζοντας  έτσι τις υπηρεσίες που της προσφέραμε επι δεκαετίες. Αφήνοντάς μας απλήρωτους επι 10 μήνες και με άδηλον το μέλλον & με την διελκυστίνδα μεταξύ τράπεζας & ΙΚΑ να συνεχίζεται εις βάρος μας όπως π.χ. με την ημερομηνία εξόδου/έναρξης συνταξιοδότησης.
 *  Είμαστε κι εμείς που μας ΕΚΛΕΨΑΝ το μισό εφάπαξ απ΄αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΑΝ -δυστυχώς καί με την ψήφο "συνδλφ."- στο όνομα μιάς αναλογιστικής αν-ισορροπίας και μιάς ψευδώνυμης αλληλεγγύης των γενεών και με περικομμένες αμοιβές απο τις κλαδικές, επιχ/κές συμβάσεις.
Με τις περικοπές να συνεχίζονται μηδέ εξαιρουμένων και των προκαταβολών.
  Είμαστε κι εμείς (οι λεγόμενοι εφεδρίτες, αυτασφάλιση το λένε) που αγόμαστε & φερόμαστε απο την Ιερά Εξέταση του ΙΚΑ & στον λαβύρινθο των δομών του, ως επαίτες, για ν΄αποδείξουμε οτι "δεν είμαστε ελέφαντες" για να πάρουμε την σύνταξή μας κι αυτή μελλοντικά.
*    Είμαστε κι εμείς που όταν πάρουμε την πρώτη μας σύνταξη θα δούμε (όπως κι εσείς οι υπόλοιποι συντ/χοι) σε αριθμούς την περαιτέρω υποτίμηση της ανταμοιβής μας αλλα και την υποβάθμιση της ζωής μας, για χάρη μιάς αρρωστημένης εμμονής για πλεονάσματα σ΄ένα πυθάρι δίχως πάτο.
*   Είμαστε κι εμείς που ανησυχούμε σφόδρα για την τύχη & το μέλλον του Λογ/σμού Επικούρησης όπως και για την τύχη του ΤΑΠ-ΕΤΕ απο την επίφοβη καταναγκαστική μετατροπή του σε επαγγελματικο ταμείο αμφίβολης απόδοσης & βιωσιμότητας, βάσει των Ν. 4242 & 4261/14, με κατάληξη να εξανεμισθεί το μισό απο το εφάπαξ που μας απέμεινε.
Είμαστε κι εμείς που θεωρούμε την ευθύνη της τράπεζας καταλυτική για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τ΄Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Δεν της επιτρέπεται & δεν πρέπει να της το επιτρέψουμε οτι "δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο", ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ & ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΜΕ τις απώλειες απο τις α.μ.κ. της τράπεζας (συνεπείς αρωγοί & συμμετέχοντες οι Σύλλογοι & τα Ταμεία μας), το PSI στ΄αποθεματικά των Ταμείων κ.ά.
Πρέπει να της θυμίζουμε συνεχώς την μεγάλη της οφειλή, απέναντι στούς εργαζομένους & συντ/χους, για την στήριξή της.
 
Είμαστε κι εμείς που είμαστε αλληλέγγυοι & συμπαραστάτες στον δικαστικό αγώνα των συνδλφ. της διετίας 2012-2013 για την κατάφωρη αδικία "κουρέματος" του εφάπαξ και μάλιστα ανάδρομικά. Όπως κι εμείς ζητάμε την συμπαράστασή σας για τον ανάλογο λόγο & αγώνα, ενάντια στην περικοπή.
Είμαστε κι εμείς εδώ να φωνάξουμε όλοι μαζί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
                                                                                            ΖΗΤΟΥΜΕ
1) Σε περίπτωση μή εξαίρεσης τελικά του ΤΑΠ-ΕΤΕ απο τους Ν. 4242 & 4261/14, η τράπεζα να δεσμευθεί & να εγγυθεί στο διηνεκές, την κάλυψη των περικοπών και των απωλειών που θα προκληθούν, για την απρόσκοπτη καταβολή των εφάπαξ.
2) Η Διοίκηση της τράπεζας σε απ΄ευθείας συνεννόηση με την Διοίκηση του ΙΚΑ, ν΄αποκαταστήσουν αμετάκλητα την ισχύ ημερομηνίας έναρξης συνταξιοδότησης στις 31.12.2013.
3) Tην ενίσχυση με προσ/κό των υπηρεσιών των Α.Ο.Π.-ΕΤΕ για ταχύτερη και ασφαλέστερη επεξεργασία κι έκδοση των συντάξεων & εφάπαξ.
4) Την ανάληψη ευθύνης της τράπεζας για την λανθασμένη & παράτυπη παρακράτηση εισφορών υ/ΙΚΑ απο το 2008 -λόγω υπαγωγής του ΤΣΠ/ΕΤΕ- και να προβεί σε ενέργειες & πρωτοβουλίες με το ΙΚΑ για την αποκατάσταση (απόδοση/επιστροφή) της ζημίας που υποστήκαμε χιλιάδες συνταξιούχοι κι εν ενεργεία συνδλφ.
5) Την αναγνώριση & συνέχεια της εγγυοδοτικής υποχρέωσης της τράπεζας για τον Λογ/σμό Επικούρησης ως εγγυημένων παροχών & όχι εισφορών.
6) Να σταματήσει ΕΔΩ & ΤΩΡΑ το ΙΚΑ τις συνεχείς παραβιάσεις του καταστατικού & των αποφάσεων του ΤΣΠ-ΕΤΕ και να τηρήσει στο ακέραιο
το γράμμα του Ν.3655/08 περι των όρων ένταξης. Καθώς και την αποκατάσταση των παρατυπιών που κατα συρροήν διαπιστώνονται απο το 2008
και μετά.
-----------------------------------------------------------------------        
Το παρόν ψήφισμα εξουσιοδοτούμε το προεδρείο του ΣΣΕΤΕ να το επιδώσει στον δ/ντα σύμβουλο κ. Τουρκολιά κατα την παράστασή του σ΄αυτόν. Ζητούμε να διαβασθεί στην συγκέντρωση της 30.9.2104 καθώς και να δημοσιευθεί στο περιοδικό του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: