Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα για Συνέλευση / Συζήτηση, Τρίτη στις 4.00 στο ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Παρά το συντριπτικό ταξικό Όχι του λαού, με το νέο μνημόνιο έρχεται η ώρα μηδέν για την ελληνική κοινωνία.
Έρχεται η ώρα μηδέν και για τους τραπεζοϋπάλληλους.  Το 3ο μνημόνιο προσφέρει στις τράπεζες προσωρινή ρευστότητα ζητώντας όμως την κεφαλή μας επί πίνακι. Προϋποθέτει άμεσες μειώσεις μισθών και απελευθερωμένες απολύσεις, μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας για σύνταξη.
Ο  εργοδοτικός συνδικαλισμός ΟΤΟΕ- ΣΥΕΤΕ έδειξε ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων.

Με τη στάση των ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ τον τελευταίο καιρό είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η εύρεση μιας λύσης στα πλαίσια τους καθίσταται αδύνατη και συνεπώς δυσχεραίνει ραγδαία και συνεχώς τη θέση όλων των εργαζομένων,  αλλά και των τραπεζοϋπαλλήλων σε πολλαπλάσιο βαθμό.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, πιστεύουμε ότι γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι σωτήρες δεν υπάρχουν. Κανένας τραπεζοϋπάλληλος δεν πρέπει να μείνει μόνος του.
Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που τόσο έχει πληγεί από τα μνημόνια και τις επιταγές των αφεντικών και θέλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας μαζί με την κοινωνία και όχι έξω από αυτή.

Για αυτό καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση όλους τους συναδέλφους της Εθνικής, την Τρίτη 21/7 στις 4.00 στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ (Σοφοκλέους 15, 3ος όροφος).

Για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε πώς θα οργανωθούμε και να ανιχνεύσουμε τους δρόμους πέρα και πάνω από το καταστρεπτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Η δική μας οργάνωση θα χτίσει την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις.

Να μην εκχωρήσουμε σε κανένα τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ ΑΔΙΑΒΑΤΟΙ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: