Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πρόταση προς το ΣΥΕΤΕ να φιλοξενηθούν πρόσφυγες με παιδιά στις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

26-8-2015

Τους τελευταίους 2 μήνες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες του δράματος που ζουν οι πρόσφυγες από τη Συρία, και κυρίως τα μικρά παιδιά που βιώνουν από τη μία τον πόλεμο και το ξεριζωμό και από την άλλη το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της "πολιτισμένης" Ευρώπης μόλις φθάνουν σ' αυτή... Γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΕΤΕ πήρε την πρωτοβουλία να συνδράμει τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως, όπως κάναμε μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις και συλλογικότητες κι εμείς σαν Πρόταση Προοπτικής.

Ωστόσο το προσφυγικό ζήτημα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό κι εδώ είναι το σημείο που όλοι πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να αποδείξουμε έμπρακτα τη συνεχή αλληλεγγύη μας. 
Προτείνουμε λοιπόν να αναλάβει ο ΣΥΕΤΕ σχετική πρωτοβουλία ώστε το ΤΥΠΕΤ να διαθέσει  τις παιδικές κατασκηνώσεις στο Διόνυσο για προσωρινή φιλοξενία μερικών ημερών, αποκλειστικά  σε οικογένειες προσφύγων με παιδιά από τη Συρία.
Η δωρεάν φιλοξενία  μπορεί να έχει σύντομο κι εντελώς προσωρινό χαρακτήρα (μόλις 2-3 ημερών, για ξεκούραση και ανάκτηση δυνάμεων), πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους οι συγκεκριμένες οικογένειες για τη Βόρειο Ελλάδα.

Καθώς το ΤΥΠΕΤ ενδεχομένως να έχει την τρέχουσα περίοδο  προγραμματισμένες κατασκηνωτικές περιόδους (π.χ. οικογενειακές διακοπές - ανταλλαγές με άλλες διεθνείς τραπεζοϋπαλληλικές οργανώσεις), η προτεινόμενη φιλοξενία θα μπορούσε να γίνει αμέσως μετά, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, οπότε οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι ακόμη σχετικά καλές.
Το όποιο κόστος (σίτισης κλπ.), καθώς και οι ανάγκες για προσωπικό, θα μπορούσαν να καλυφθούν είτε από το ΣΥΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ, είτε από εθελοντικές συνεισφορές συναδέλφων, ή αν είναι εφικτό, έστω κατά ένα μέρος και από την Τράπεζα.

Με την κίνηση αυτή  ο ΣΥΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ  θα δώσουν ένα καλό παράδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης για να αξιοποιηθούν με παρόμοιο τρόπο κι άλλες κατασκηνώσεις (Δημ. Υπαλλήλων, κλπ. ΔΕΚΟ), ώστε να ανακουφιστούν προσωρινά κάποιες οικογένειες προσφύγων.
Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε για το καλό αυτό σκοπό και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι ο ανθρωπισμός μας δεν εξαντλείται σε λίγα λεπτά που διαρκούν οι εικόνες που προβάλλονται από τα ΜΜΕ... 


Από την Πρόταση Προοπτικής


Δεν υπάρχουν σχόλια: