Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

55% μείωση στις καθαρίστριες στην Eurobank - 3ωρη στάση εργασίας, Τρίτη 8/9/2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

  6 – 9 - 2015

Σε 55% μείωση μισθού ζητείται από τις συναδέλφισσες καθαρίστριες στην Τράπεζα Eurobank, οι οποίες έχουν προσληφθεί μέσω εργολάβου.  Η εταιρεία –εργολάβος τις ενημέρωσε  ότι πρέπει είτε να υπογράψουν την νέα τροποποιητική σύμβαση ή να δηλώσουν ότι αποχωρούν οικειοθελώς! 

Η Τράπεζα με την δικαιολογία ότι είναι αναγκασμένη να κάνει περικοπές κόστους λόγω της ανακεφαλαιοποίησης, μειώνει τον προϋπολογισμό της καθαριότητας. Ξεκινούν τις περικοπές από τους πλέον αδύναμους, ξεχνώντας τους εξωφρενικά υψηλούς μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών τους. Επιβραβεύονται αυτοί που έχουν  τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το που έφτασαν τις Τράπεζες και για το κατάντημα της χώρας και τιμωρούνται αυτές που φιλότιμα καθαρίζουν από τις 5 το πρωί για να εργαζόμαστε όλοι σε ένα υγιεινό και καθαρό περιβάλλον.  Το άθροισμα των αμοιβών όλων των καθαριστριών του συνεργείου ίσως είναι λιγότερο από το μισθό ενός στελέχους. 

Οι καθαρίστριες και οι οικογένειές τους οδηγούνται σε πλήρη εξαθλίωση, σε μηνιαίο μισθό 380 ευρώ μικτά. Από την εργασία της καθεμιάς από αυτές εξαρτώνται άνεργοι σύζυγοι ή σύζυγοι με προβλήματα αναπηρίας, παιδιά που προσπαθούν να σπουδάσουν ή υπηρετούν στρατιώτες ή είναι άνεργα. Η καθεμία από αυτές ύστερα από 10, 11 χρόνια δουλειάς στην Τράπεζα, με αλλαγή εργολάβων έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Ύστερα από παρέμβαση του Σωματείου μας, η Τράπεζα και η Εταιρεία έδωσαν ένα περιθώριο χρόνου για διαβούλευση, αντιλαμβανόμενες ότι οι μέθοδοι εκφοβισμού και οι πρακτικές εκβιασμού αφενός δεν γίνονται ανεκτές αφετέρου δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Θα πρέπει χωρίς χρονοτριβή να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους αναγνωρισμένους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ζητάμε από την Διοίκηση της Eurobank και την εταιρεία εργολάβο την άμεση αποτροπή της μείωσης και την έναρξη διαπραγμάτευσης με το Σωματείο μας.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των συναδέλφων - εργαζόμενων στις Τράπεζες στην 3ωρη στάση που θα πραγματοποιήσουν οι καθαρίστριες της La bolaget την Τρίτη 8/9/2015, ώρα 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. με παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Πεσμαζόγλου 2-4.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Λαζαροπούλου Γιώτα:            6976 855 566
Χριστοπούλου Βασιλική         6976 685 485
Καπετανάκης Γιώργος            6977 741 228

Δεν υπάρχουν σχόλια: