Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ωμή παρέμβαση της Διοίκησης στο Ταμείο Υγείας!





Ωμή παρέμβαση της Διοίκησης στο Ταμείο Υγείας!


Προκλητική εγκύκλιο εξέδωσε η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, που παραβιάζει ευθέως τον αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του Ταμείου Υγείας μας. Συγκεκριμένα, στις 23/11 κυκλοφόρησε πράξη της Διοίκησης με τίτλο “Σύσταση Επιτροπής Στήριξης ΤΥΠΕΤ”, στην οποία συμμετέχουν μεγαλοστελέχη της Τράπεζας και η πρόεδρος του ΤΥΠΕΤ!

Η Διοίκηση μας πληροφορεί ότι η πράξη εκδίδεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του ΤΥΠΕΤ, και έργο της Επιτροπής θα είναι «η συνδρομή της στον εξορθολογισμό των οικονομικών του μεγεθών, στη βελτίωση της λειτουργίας και αναβάθμισης των υπηρεσιών του καθώς και η μεσολάβησή της στη Διοίκηση της ΕΤΕ για επίλυση κρίσιμων για την πορεία του θεμάτων».

Η πράξη συνιστά καταρχήν τουλάχιστον πρόκληση και θράσος για τα μέλη του Ταμείου, εργαζόμενους και συνταξιούχους, τη στιγμή που η Διοίκηση διακόπτει τις καταβολές που οφείλει, για τα ελλείμματα που η ίδια δημιούργησε, στο ΛΕΠΕΤΕ και ζητά τη μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 87%, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση των εισφορών στο ΤΥΠΕΤ και άρα σε ένα επιπλέον πρόβλημα για τη βιωσιμότητά του!

Τι δουλειά έχει η Διοίκηση να μεσολαβεί για να λύνει θέματα του ΤΥΠΕΤ; Ξεχνά ότι είναι αυτοδιαχειριζόμενο κι αυτοδιοικούμενο; Τι δουλειά έχει να “εξορθολογήσει” τα οικονομικά του μεγέθη; Θέλει να κόψει μήπως από τα φάρμακα και τις εξετάσεις; Θέλει να βάλει χέρι και στη διαχείριση αυτού του Ταμείου; Την είδαμε τη διαχείριση που έκανε στο ΛΕΠΕΤΕ και το κατέστησε ελλειμματικό, τζογάροντας τα αποθεματικά του σε μετοχές της τράπεζας και συμμετοχή στην ΑΜΚ, φτάνοντας μέχρι και στη σύναψη δανείου γι’ αυτό το σκοπό! Δεν ξεχνάμε βέβαια και τα δεκάδες εκατομμύρια που χάθηκαν από τα αποθεματικά του ΤΥΠΕΤ όταν «επενδύθηκαν» κι αυτά στην ίδια ΑΜΚ από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ… 

Η Πράξη του 2013 την οποία αντικαθιστά η σημερινή, επίσης ανέφερε την εκπόνηση σχεδίου για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, τη στιγμή που η ίδια η τράπεζα με την πολιτική της είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την ύπαρξη του Ταμείου! Όλοι γνωρίζουν ότι η τράπεζα έχει την κύρια ευθύνη για την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΤΥΠΕΤ, καθώς η μόνη προσπάθεια που έκανε σταθερά ήταν να στερεί πόρους και έσοδα από το ταμείο. Η Τράπεζα έδιωξε χιλιάδες εργαζόμενους, έκοψε τους μισθούς μας, προσλαμβάνει συνεχώς προσωπικό εκτός ταμείων…

Η δε συμμετοχή της προέδρου του ΤΥΠΕΤ νομιμοποιεί την επιτροπή και είναι ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Προφανώς, συμβαδίζει με την κατάπτυστη στάση της εν λόγω συνδικαλίστριας, όπως και των υπόλοιπων της ΔΗΣΥΕ (Πρόεδρος ΣΥΕΤΕ – Γ. Γραμματέας ΤΥΠΕΤ), να ψηφίσουν στη διαχειριστική επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ μαζί με τους εκπροσώπους της Διοίκησης (!!!) ώστε να δοθούν κομμένες επικουρικές στους συνταξιούχους και να μη ζητήσουν τα υπόλοιπα χρήματα από τη Διοίκηση ( κάτι στο οποίο θα επανέλθουμε...)

Αν νοιάζεται η Διοίκηση για τα οικονομικά μεγέθη του Ταμείου Υγείας, υπάρχει τρόπος και μάλιστα άμεσος να αυξηθούν τα έσοδά του: 

Να συνεχίσει να καταβάλλει τα χρήματα στο ΛΕΠΕΤΕ και να μη μειώσει τις επικουρικές

• Να κάνει μαζικές προσλήψεις μέσω Κανονισμού και να εκλείψουν άμεσα οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που είναι και εκτός ασφαλιστικών ταμείων

• Να αυξήσει άμεσα τους μισθούς των υπαλλήλων, με άρση της μείωσης (κουτάκι)

• Να πληρώνει τις υπερωρίες και να μην παρανομεί 

• Να σταματήσει τα bonus και τις παροχές σε είδος που δεν έχουν ασφαλιστικές εισφορές

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της εν λόγω πράξης από τη Διοίκηση. Καλούμε τη Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ να καταγγείλει την εν λόγω πράξη και να αποσυρθεί άμεσα η πρόεδρος του Ταμείου από την Επιτροπή. Όποιος συνδικαλιστής και όποια παράταξη, συναινέσει στην ωμή παρέμβαση στο ΤΥΠΕΤ, με ανταλλάγματα προαγωγές, διορισμούς, κλπ., θα λογοδοτήσει στους συναδέλφους. 

29-11-2017

e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com
6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908



Δεν υπάρχουν σχόλια: