Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση - καταγγελία για την επικούρηση

            

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποδέχονται την πρόταση της διοίκησης για το ΛΕΠΕΤΕ!

Συναδέλφισσες-οι,
Στις 7/12 κληθήκαμε σε ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για να συζητηθεί το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ. Όπως φάνηκε όμως από την εισαγωγή του Προέδρου, το μοναδικό ζητούμενο αυτού του ΔΣ ήταν να εξουσιοδοτηθεί μια "ολιγομελής επιτροπή" αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα να "διαπραγματευτεί με τη διοίκηση". Η δε ΔΑΣ συμφώνησε με τη συμμετοχή στην επιτροπή, αλλά το πρόβλημά της ήταν να εκπροσωπηθεί και η ίδια!

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ (29/11), όπου είχαμε διαβάσει ότι είχαν προεξοφλήσει ότι “το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ θα αποφασίσει τη συμμετοχή του στην επιτροπή” που συστήνει η διοίκηση Φραγκιαδάκη. Ως Πρόταση Προοπτικής απαιτήσαμε στην αρχή της συνεδρίασης να προστεθεί η απόφαση για απεργία διαρκείας στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
 Επειδή
       Η πλειοψηφία αρνήθηκε έστω και να συζητηθεί το θέμα της απεργίας ακόμα και τώρα που για δεύτερο μήνα η Διοίκηση αρνείται να καλύψει το έλλειμα του λογαριασμού επικούρησης
       Ο μοναδικός σκοπός αυτής της "ολιγομελούς επιτροπής" είναι να παζαρέψει το ποσό της μείωσης της επικούρησης και όχι να την αποτρέψει κι άρα η συμμετοχή του ΣΥΕΤΕ σημαίνει απεμπόληση του χαρακτήρα για “λογαριασμό εγγυημένων παροχών”
       Έχουμε νιώσει στο πετσί μας τα αποτελέσματα των "διαπραγματεύσεων" του συνδικαλισμού των διαδρόμων και της συναίνεσης

αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση του ΔΣ, για να μη νομιμοποιήσουμε την απόφαση για συμμετοχή στην τεχνική επιτροπή για το ΛΕΠΕΤΕ που πρότεινε η διοίκηση

Συναδέλφισσες-οι,
Τη στιγμή που δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση από τη διοίκηση θεωρούμε ότι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων, ένας δρόμος που τον ζητά μια μεγάλη μερίδα των συναδέλφων, εν ενεργεία και συνταξιούχων. Κρίνουμε τη στάση της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ) όχι απλά αναντίστοιχη των περιστάσεων αλλά σε ευθεία σύμπλευση με τη διοίκηση.   Δεν νομιμοποιούνται σε καμία περίπτωση να διαχειριστούν και να «πουλήσουν» τον αγώνα μας, χωρίς καν έκτακτη ΓΣ με συμμετοχή και απόφαση των ίδιων των συναδέλφων για αυτό το σοβαρό θέμα.
Σας καλούμε να αποδοκιμάσετε τη στάση της ηγεσίας του ΣΥΕΤΕ και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14/12 η οποία πρέπει να είναι μόνο η αρχή ενός ανυποχώρητου και δίκαιου αγώνα απέναντι στην αυταρχική στάση της διοίκησης.

 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: