Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Όχι από ΟΤΟΕ για ψήφισμα υπέρ της προστασίας της Α΄ κατοικίας

Αρνήθηκε η επιτροπή ψηφισμάτων του συνεδρίου της ΟΤΟΕ, και συγκεκριμένα οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-Ριζοσπαστική Παρέμβαση, να υιοθετηθεί ως ψήφισμα και πρόταση που κατατέθηκε περί προστασίας της Α΄ κατοικίας, παύσης δίωξης και καταστολής του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών. 
Η Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ, το Αγωνιστικό Μέτωπο και το Συνδικαλιστικό Δίκτυο κατέθεσαν το παρακάτω ψηφισμα, αλλά το προεδρέιο αρνήθηκε να μπει σε ψηφοφορία και το παρέπεμψε δήθεν στο Γενικό Συμβούλιο.


Πρόταση για ψήφισμα 32ου συνεδρίου ΟΤΟΕΠροστασία της πρώτης κατοικίας – κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούςΟι τράπεζες τα  προηγούμενα χρόνια εξάντλησαν σε μεγάλο βαθμό το απόθεμα κόκκινων δανείων που συνδέονταν με εγγυήσεις μεγάλων κατοικιών, σπιτιών σε ακριβές περιοχές κ.λπ. Μάλιστα η ισχύς του νόμου 3869/2010 λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Είναι φανερό, λοιπόν, οτι οι πλειστηριασμοί αγγίζουν πλέον τον σκληρό πυρήνα της λαϊκής κατοικίας.Η κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι τραπεζίτες πιέζουν για επίσπευση των διαδικασιών. Mέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς επιχειρείται η εξουδετέρωση του λαικού κινήματος που στάθηκε αλληλέγγυο στις δικαστικές αίθουσες  και απέναντι στα ΜΑΤ.Ο αγώνας για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας, ένας αγώνας που ενώνει όλους τους εργαζομένους/ες και τα λαϊκά στρώματα, έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις. Ως τραπεζοϋπάλληλοι απέναντι σε αυτό το ζήτημα τοποθετούμαστε από ταξική σκοπια. Παίρνουμε τη θέση της πληττόμενης κοινωνίας και των κινημάτων.Σήμερα που κυβέρνηση και Ε.Ε βάζουν σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στο κεφάλαιο, η αστυνομική βία και οι δικαστικές διώξεις επιλέγονται ως βασικό όπλο για την επιβολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενάντια στο κίνημα όπως εκφράστηκε σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Άργος, Βόλο, Λάρισα, Πρέβεζα και άλλες πόλεις.

Στους αγωνιστές του κινήματος στη Θεσσαλονίκη, αποδίδεται η παραβίαση του μισού ποινικού κώδικα(!!!) απλά και μόνο γιατί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων στην λαϊκή κατοικία απέναντι στην λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες.

Η δικαστική δίωξη ενάντια στους αγωνιστές του κινήματος, μας αφορά όλους. Είναι προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής στέγης και περιουσίας, που αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη, την Αττική και άλλες περιοχές. Που θα δυναμώνει όσο θα επιδιώκεται «το πιάσιμο του στόχου» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ και λοιπών δανειστών για χιλιάδες πλειστηριασμούς από τις τράπεζες και εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις από το κράτος, το 2018, εν μέσω νέου κύματος μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων, φορολεηλασίας και ακρίβειας αγαθών.

Δηλώνουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές.Απαιτούμε:·      την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης, κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

·      την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: