Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Αρνήθηκε η ΟΤΟΕ ψήφισμα για ΛΕΠΕΤΕ στο συνέδριο

Η Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ, στην οποία συμμετέχει η Πρόταση Προοπτικής, κατέθεσε στο συνέδριο της ΟΤΟΕ μεταξύ άλλων σχέδιο ψηφίσματος για το ΛΕΠΕΤΕ. 

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Σύριζα) στην επιτροπή ψηφισμάτων αρνήθηκαν να το υιοθετήσουν. 

Έτσι, Αγ. Συνεργασία στην ΟΤΟΕ από κοινού με το Αγωνιστικό Μέτωπο κατέθεσαν το κάτωθι ψήφισμα στο συνέδριο στο τέλος της διαδικασίας , όμως το Προεδρείο δεν έθεσε καν σε ψηφοφορία στο σώμα και το παρέπεμψε δήθεν στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.



Ψήφισμα 32ου Συνεδρίου ΟΤΟΕ
Η Εθνική Τράπεζα εδώ κι ένα χρόνο επιδιώκει να καταργήσει τον Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ και να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της  για τον ΛΕΠΕΤΕ, που είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
Συνθλίβει τις ζωές 16.500 συνταξιούχων, που έχουν μείνει ένα χρόνο χωρίς επικούρηση, και σμπαραλιάζει τις προσδοκίες 4.500 εργαζόμενων που συνεχίζουν να καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Εθνικής Τράπεζας και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είναι χαϊδευτική απέναντι στην τράπεζα, όπως σε όλους τους τραπεζίτες που έχουν γλιτώσει από τα επικουρικά τους ταμεία με παρόμοιες μεθοδεύσεις.
Η σχεδιαζόμενη ένταξη στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ και σε Επαγγελματικό Ταμείο βάζει σε κίνδυνο το ΤΥΠΕΤ και το Ταμείο Αυτασφάλειας και σημαίνει νέα δραματική μείωση όλων των επικουρικών, κι όχι μόνο των συνταξιούχων της Εθνικής!
Την ίδια ώρα, λεφτά υπάρχουν όμως, για να δίνουν υπέρογκα ποσά σε golden boys, να δανείζουν ευρωπαϊκούς κολοσσούς για να αγοράζουν τσάμπα δημόσιες επιχειρήσεις, όπως το δάνειο 350 εκ για το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ ή για να αγοράζουν θωρακισμένα υπερπολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα, από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες από τον ελληνικό λαό...
Όχι άλλη κλοπή των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Να πληρώσει η ΕΤΕ και να εγγυηθεί το κράτος ώστε: Να μη χαθεί ούτε ενα ευρώ απο την επικούρηση των 16.500 συνταξιούχων της ΕΤΕ, ούτε ενα ευρώ από τις εισφορές των ασφαλισμένων στον ΛΕΠΕΤΕ.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: