Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ για την απόσχιση στην Πειραιώς

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ, στην οποία συμμετέχει η Πρόταση Προσοπτικής μαζί με άλλες κινήσεις τραπεζών κ συναδέλφους.


Να συνεχιστεί ο αγώνας στην Τράπεζα Πειραιώς!
Να ματαιωθούν τα σχέδια για απόσχιση – απολύσεις στον κλάδο κόκκινων δανείων

Επιβεβαιώνεται πλήρως , όπως είχαμε προειδοποιήσει από το Μάη, ότι προχωράει κανονικά η Τράπεζα Πειραιώς τα σχέδιά της, για μεταφορά των 1500 περίπου συναδέλφων του κλάδου των κόκκινων δανείων στο σουηδικό fund INTRUM, αφού η δήθεν συμφωνία της ΟΤΟΕ ήταν εικονική.
Αποκαλύπτεται κάθε μέρα ότι η ΟΤΟΕ έπαιξε ένα πολύ βρώμικο ρόλο, καθώς όχι μόνο δεν έκανε κανέναν αγώνα για να στηρίξει τους εργαζομένους στην Πειραιώς, αλλά και όλο τον κλάδο αφού το σχέδιο απλά ξεκίνησε στη συγκεκριμένη τράπεζα κι αφορά όλους, αλλά με τις «διαπραγματεύσεις» της με την Τράπεζα σταμάτησε και το μεγάλο αγώνα των εργαζομένων που είχε ξεκινήσει από το Φλεβάρη κ κορυφώθηκε τέλη Μάη, για να μην προχωρήσει η απόσχιση.
Η διοίκηση της Τράπεζα Πειραιώς έχει συμφωνήσει την απόσχιση , με αποτέλεσμα εν μέσω καλοκαιριού 1500 εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους εκατοντάδες ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, εκατοντάδες τραπεζοϋπάλληλοι αλλά και πάνω από 300 δικηγόροι που εργάζονται στην τράπεζα  να βρίσκονται στον αέρα χωρίς να γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα.
Η διοίκηση της Τράπεζα Πειραιώς ισχυρίζεται ότι η μεταφορά στον νέο φορέα είναι προαιρετική, ωστόσο σε συνάντηση με τον ΔΣΑ όσον αφορά τους δικηγόρους «διευκρινίστηκε» ότι η εναλλακτική για όποιους δικηγόρους δεν προσχωρήσουν στο fund θα είναι η  απόλυση.
Προφανώς, οι καμπάνες χτυπούν για όλους τους εργαζόμενους, καθώς τις ομαδικές συναντήσεις για να πειστούν οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν, διαδέχονται οι ατομικές συντεύξεις, και μετά ένα «χαρτί» που καλούνται να υπογράψουν, και έτσι μεταφέρεται σε ατομικό επίπεδο η εργοδοτική τρομοκρατία και η πίεση προς τους εργαζόμενους.
Όλα δείχνουν ότι αν υλοποιηθεί η απόσχιση, όσοι μεταφερθούν στο fund το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα διατηρηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που είχαν στην Τράπεζα, αλλά ούτε και η προυπηρεσία τους σε αυτήν. Και οι υπόλοιποι είναι αντιμέτωποι με την έξοδο από την τράπεζα.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς και  διεκδικούμε:
·      Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια απόσχισης του κλάδου των κόκκινων δανείων και κανένα σχέδιο μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη Διαχείριση κόκκινων δανείων. Να αρνηθούν οι συνάδελφοι τη μεταφορά.
·      Να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων στον Όμιλο Πειραιώς. Κανείς συνάδελφος εκτός κλαδικής σύμβασης, ρήτρα για απολύσεις – αποσχίσεις.
·      Να γίνουν επιτέλους Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, στους Συλλόγους, να αποφασίσουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσεης πώς συνεχίζουν τον αγώνα και το πλαίσιο διεκδίκησης, με επιτροπές αγώνα, κόντρα στην εργοδοτική ΟΤΟΕ και όποιον Σύλλογο εργαζομένων υποτάσσεται στην τελευταία.
Ιούλιος 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια: