Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση για τις "απαγορευμένες" συναλλαγές

 

Πρόταση Προοπτικής

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

 

Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε..

 

Τα καταστήματα του δικτύου λειτουργούν, εδώ και μήνες, με το μισό προσωπικό. Το μισό του μισού για την ακρίβεια, αφού και προ κορονοϊού ήμασταν υποστελεχωμένοι. Οι υπάλληλοι αναγκάζονται να μπαλώνουν τρύπες από δω κι από κει, σαν να προσπαθούν να κρατήσουν το νερό μέσα σ’ ένα σουρωτήρι, αναπληρώνοντας σε καταστήματα με κρούσματα, μια μέρα εδώ, μια μέρα εκεί. 

 

Αλλά και μέσα στο ίδιο το κατάστημα κάθε υπάλληλος καλύπτει εργασίες δυο και τριών θέσεων. Το ωράριο συνεχίζει να καταπατάται, με τη Διοίκηση να μην λαμβάνει υπόψιν την πρωτοφανή για την ελληνική κοινωνία συγκυρία και προκλητικά, να αυξάνει τις πιέσεις μέσω της μη ρεαλιστικής στοχοθεσίας. 

 

Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και νέα οδηγία για τις «απαγορευμένες» συναλλαγές. Απαγορευμένες από ποιον; Ο κάθε «πάνω» το ρίχνει στον «πιο πάνω». Αόριστα. Καλούμαστε μέσα σε λίγες μόνο μέρες να απαντήσουμε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για εκατοντάδες ή και χιλιάδες συναλλαγές του περασμένου μήνα, λες και οφείλουμε να θυμόμαστε για ποιον λόγο ο πελάτης εξυπηρετήθηκε. 

 

Λες και έχουμε χρόνο οι λίγοι που εργαζόμαστε ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα, τηλεφωνήματα, ραντεβού με πελάτες κλπ. να ψάχνουμε εκατοντάδες συναλλαγές, όπως αναλήψεις 400 ευρώ, συμψηφιστικές συναλλαγές κλπ, που ξαφνικά έγιναν απαγορευμένες! Ο λόγος: η Εθνική κάνει εκστρατεία εναντίον οποιασδήποτε συναλλαγής γίνεται στο κατάστημα!

 

Εδώ και πολύ καιρό η Τράπεζα έχει χάσει κάθε είδους κοινωνικό πρόσωπο.  Εξισώνονται όλες οι συναλλαγές. Γίνονται άσπρο -μαύρο. Επιτρεπτή και απαγορευμένη. H οδηγία της EET ανέφερε 4 κατηγορίες, και με αφορμή αυτό, χωρίς να έχουν εκδοθεί εγκύκλιες οδηγίες, καλούμαστε να ερχόμαστε κάθε φορά σε αντιπαράθεση με τους πελάτες που εκφράζουν τα δίκαια παράπονά τους.

 

Γιατί, είναι απαγορευμένη συναλλαγή

·      να κάνει ανάληψη από το λογαριασμό του ο 98χρονος παππούς που δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει το ΑΤΜ. Ξαφνικά λογοδοτούμε και για αναλήψεις 400 ευρώ.

·      να κάνει ανάληψη ο άνεργος τα 18 ευρώ που έμειναν στο λογαριασμό του ΚΕΑ και που μπορεί να καθορίσει το αν θα έχει κάτι να φάει ή όχι.

·      η πληρωμή λογαριασμών ή εφορίας μέσα από το λογαριασμό, γιατί πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν κινητό τελευταίας τεχνολογίας ή υπολογιστή! Και χρήματα για ίντερνετ …

·      η κατάθεση επιταγών (γιατί μπορεί να γίνει και με άλλον τρόπο!! Αλήθεια, ποιον; ) ή η κατάθεση ξένων τραπεζογραμματίων στο λογαριασμό συναλλάγματος (μα τα ΑΤΜ δεν δέχονται δολάρια;)

·      η κατάθεση του κουμπαρά του παιδιού μου στο λογαριασμό γιατί, φυσικά, μπορώ να το κάνω από το APS και να το ταΐζω κέρματα κάνα μισάωρο.

 

Μήπως τελικά δεν είναι οδηγία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, μα άλλο ένα -νέο- μέτρο πίεσης ώστε να επιτευχθεί μια πιο ολοκληρωτική εκδίωξη των πελατών (και των υπαλλήλων) από τα καταστήματα; Μήπως δεν δίνουν δεκάρα για τη διασπορά του κορονοϊού, και θέλουν απλά να πανηγυρίζουν για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη μείωση των συναλλαγών;

 

Αφήστε ήσυχους τους τραπεζοϋπαλλήλους,  έχουμε πάρα πολλή δουλειά για να μας προσθέτετε κι άλλη που δεν χρειάζεται. Αφήστε μας να εξυπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο και να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι να διώχνουμε και να τσακωνόμαστε με τον κόσμο. Μας ενδιαφέρει και το 18% της χώρας που δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν πρέπει να αποκλειστεί από τις τραπεζικές συναλλαγές, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες κλπ. 

 

Προφανώς και θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να γλιτώνει κάποιος χρόνο και ουρές για όποια συναλλαγή μπορεί να γίνει εύκολα με τις νέες τεχνολογίες, αλλά αυτό θα το επιλέξει καθένας, αν θέλει και αν μπορεί. Όχι με το ζόρι, όχι με γελοία καψόνια.

21/4/2021

e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

6980925499, 6947724051, 28162, 23218,  19923


Δεν υπάρχουν σχόλια: