Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση για την απεργία 16/06/21


Όλοι στη νέα απεργία την Τετάρτη 16/6/2021 
ενάντια στο φριχτό αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Η κυβέρνηση έλαβε ένα ηχηρό χαστούκι στις 10/6, από τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τις πολύ μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα από τους εργαζόμενους, ακόμα και όσους φοβήθηκαν να απεργήσουν όπως χιλιάδες εργαζόμενοι στις τράπεζες που είναι ασυνδικάλιστοι, είναι ότι δεν κάνουν αποδεκτό το νομοσχέδιο τερατούργημα της ΝΔ, όσα ψέμματα κι αν πει ο Υπουργός που δεν έχει ούτε ένα ένσημο στη ζωή του. 

Την ημέρα της απεργίας, βρεθήκαμε έξω από κτίριο της Εθνικής Τράπεζας δίνοντας τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας και συμμετείχαμε δεκάδες τραπεζοϋπάλληλοι στη διαδήλωση από τα Χαυτεία στη Bουλή. 

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που έκανε ό,τι μπορεί για να μην εξελιχθεί σε αγώνα διαρκείας, συνεχίζει λυσσαλέα την προσπάθειά του να βοηθήσει την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο αναίμακτα. 

Στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Παρασκευή πήραν απόφαση οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ)-ΕΝΟΤΗΤΑ για 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16/6, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο, δηλαδή  αντί για κλιμάκωση αποφάσισαν την πλήρη αποκλιμάκωση! Τώρα πάνε άρον άρον να αλλάξουν την απόφαση για 24ωρη απεργία, όπως και στην ΑΔΕΔΥ. Η δε ΟΤΟΕ, χαιρέτισε μεν τη συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά δεν προκήρυξε νέα απεργία, περιμένει την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ που λούφαξε ξανά, βάζοντας πλάτες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Το ΠΑΜΕ, που πριν λίγες μέρες βάφτιζε ως τυχοδιωκτισμό την προκήρυξη απεργίας στις 3/6, κατάλαβε το λάθος του να συμπράξει με τις παραπάνω παρατάξεις στην αναστολή της απεργίας και προκηρύσσει απεργία για τις 16/6, με τα εργατικά κέντρα και συνδικάτα και ομοσπονδίες που ελέγχει. 


Όμως, οι εργαζόμενοι απαιτούν κλιμάκωση του αγώνα, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο!
 


Απαιτούμε από την ΟΤΟΕ και κάθε σωματείο τραπεζών να προκηρύξει απεργία στις 16/6 για να καλυφθούν όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι πανελλαδικά και να έχουν κόστος οι τραπεζίτες.
 


Συμμετέχουμε και καλούμε κάθε συνάδελφο στη νέα 24ωρη απεργία 16/6 που έχει προκηρυχθεί στην Αττική και σε κάθε πόλη όπου έχουν προκηρύξει εργατικά κέντρα

Όλοι στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη –Αθήνα 11.00 Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

 

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/,
τηλ 6947724051, 6980925499 

Δεν υπάρχουν σχόλια: