Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές στο ΣΥΕΤΕ

Απάντηση - θέση της Πρότασης Προοπτικής προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ στη δίκαιη διαμαρτυρία του επικεφαλής της παράταξης Μπροστά για το συνάδελφο, για τη μη χορήγηση γραφείου από την πλειοψηφία του Συλλόγου.


 
18-3-2022
Συνάδελφοι
 
Είναι σαφές ότι ο ΣΥΕΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τόσο αντιδημοκρατικά, η πλειοψηφία οφείλει να σέβεται τη βούληση των συναδέλφων, όπως εκφράστηκε και στις πρόσφατες εκλογές.
 
Ως Πρόταση Προοπτικής εδώ και χρόνια καταγγέλαμε αυτά τα φαινόμενα, που είχαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της κίνησής μας από τις αποσπάσεις, από τις συναντήσεις και τη δράση του Συλλόγου, ενώ αναλογικά προφανώς και δικαιούμασταν και συνεχίζουμε να δικαιούμαστε και περισσότερο μετά το τελευταίο αποτέλεσμα.
 
Προφανώς και οι αποσπάσεις πρέπει να μοιραστούν αναλογικά, όπως είπαμε στο τελευταίο ΔΣ,  και προφανώς και δικαιούνται αποσπασμένους συναδέλφους και το Μπροστά και η Πρόταση Προοπτικής. Δεν γίνεται να έχουν μάλιστα 2 αποσπάσεις παρατάξεις με μικρότερο ποσοστό από εμάς , όπως το ίδιο αφορά και την παράταξη του Μπροστά, και άλλες παρατάξεις να έχουν περισσότερους αποσπάσεις από όσους δικαιούνται.
 
Και προφανώς είναι πέρα από κάθε λογική το να μην έχει γραφείο στο Σύλλογο η παράταξη του Μπροστά, υπάρχουν πολλά γραφεία και δεν μπορεί να γίνεται κατάχρηση από κάποιους. Είναι ευθύνη του Γενικού Γραμματέα να παραχωρήσει γραφείο και χώρο σε όλες τις παρατάξεις του ΣΥΕΤε, βάσει του καταστατικού. Οι συνδικαλιστικές διευκολύνσεις πρέπει να δίνονται σε όλους, αναλογικά με τα ποσοστά και τις έδρες. Αυτό επιτάσσει η εργατική δημοκρατία και οι αρχές δημοκρατικής λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Με την ευκαιρία, να υπενθυμίζουμε ότι έχουν περάσει 5 μήνες από τις εκλογές και 6 μήνες από όταν έδωσαν και το δικό μας γραφείο στην εφορευτική επιτροπή, και πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα το ζήτημα, να επιστρέψουμε στο γραφείο ως Πρόταση Προοπτικής για να έχουμε πρόσβαση σε όλα μας τα υλικά.
 
Συναδελφικά
 
Μαρία Ξιφαρά
 
Για την Πρόταση Προοπτικής
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: