Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Πρόταση προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ ενόψει της συνεδρίασης 17/7

 

 Πρόταση για αγωνιστική κινητοποίηση ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ 17/7

 

Προς το ΔΣ ΣΥΕΤΕ

 

16/7/2024

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Όπως εκθέσαμε αναλυτικά και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ στις 20/6, που όμως ήταν περιορισμένη χρονικά, η Διοίκηση της Εθνικής συνεχίζει ευθέως την επίθεση στα δικαιώματά μας.

Τη στιγμή που οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι, οι ελλείψεις προσωπικού τρομακτικές και η εντατικοποίηση άνευ όρων, συνάδελφοι χάνουν από τη μια μέρα στην άλλη επιδόματα και οργανικές θέσεις στο δίκτυο, συνάδελφοι εργάζονται 10ρα και 12ωρα απλήρωτα λόγω της τηλεργασίας στις διευθύνσεις, η Διοίκηση μοιράζει μπόνους και παχυλούς μισθούς σε μεγαλοστελέχη και νεοφερμένους ειδικούς συνεργάτες από την αγορά, ενώ ετοιμάζεται να δώσει μέρισμα το αστρονομικό ποσό των 332 εκ ευρώ.

Πολλοί συνάδελφοί μας είναι χαμηλόμισθοι και με ατομικές συμβάσεις, όπως οι συνάδελφοι από συνεταιριστικές τράπεζες, τα προγράμματα ΙΚΥ, τέκνα θανόντων συναδέλφων ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ εκατοντάδες συνάδελφοί μας εδώ και χρόνια εργάζονται μέσω εταιρειών ως ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες και κάνουν την ίδια δουλειά με μας.

Με τεράστιο θράσος, ανακοίνωσαν και νέα Πολιτική Αποδοχών. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται δεκτά από την πλειοψηφία του Συλλόγου και το Προεδρείο, χρειάζονται απάντηση.

Η δυσαρέσκεια των συναδέλφων και η διάθεσή να διεκδικήσουμε άμεσα και αγωνιστικά μαζικές προσλήψεις στον κανονισμό εργασίας, αυξήσεις στο μισθό μας, ένταξη των συναδέλφων στον κανονισμό εργασίας, εκφράζεται και στα μεγάλα ποσοστά στις τελευταίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και το εκφράζουν καθημερινά και στις περιοδείες.

Θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει να υπάρξει μια πρώτη προειδοποιητική κινητοποίηση, Η συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ στις 25/7 είναι ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα προς τη Διοίκηση.

Γι αυτό καταθέτουμε πρόταση για συζήτηση την Τετάρτη 17/7, για να προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση στις 25/7 μέρα της ΓΣ ΕΤΕ και συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Για την Πρόταση Προοπτικής


Δεν υπάρχουν σχόλια: